Glikman: Klub iz Londona bi bio uspješan u Evroligi

"Postoji veliki prostor za rast, posebno u Francuskoj, Njemačkoj i na širem području Londona", rekao je izvršni direktor Evrolige Maršal Glikman

3150 pregleda 3 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock

Izvršni direktor Evrolige Maršal Glikman govorio je o budućnosti ovog takmičenja, kao i širenju na neka nova tržišta.

On smatra da od utakmica treba napraviti veći šou, po uzoru na NBA.

"Želim da od utakmica napravimo veći audiovizualni šou, da postanu zabavnije za gledanje. Da češće stvaramo i prenosimo priče putem naših digitalnih i društvenih platformi. To je veliki dio ovog posla i nešto što privlači ljude", rekao je Glikman za Sportiko.

Godinama se govori o širenju Evrolige na London.

"Veliki broj tržišta ima želju da se domogne licence Evrolige u ovom trenutku. Situacija je takva da imamo lige koje se nalaze na košarkaški najjačim tržištima, koja su ujedno najslabija poslovno, kao i ozbiljan poslovni potencijal na mjestima koja se ne smatraju tradicionalnim košarkaškim tržištima. Postoji veliki prostor za rast, posebno u Francuskoj, Njemačkoj i na širem području Londona".

Glikman vjeruje da bi tim iz Londona vremenom mogao da postane veoma uspješan.

"Kada se u Londonu održavaju prijateljske NBA utakmice, dvorana se rasproda za dvije sekunde. NFL takođe funkcioniše u Londonu, čak i MLB. Smatramo da bi tamo redovan član Evrolige mogao da bude veoma uspješan".

Evroliga će se truditi da pomogne i klubove koji su već dio njenog projekta.

"Želim da pomognem klubovima da rastu na lokalnom i regionalnom nivou i steknu bolji balans između toga koji komerncijalni aduti najbolje prolaze na lokalnom nivou, a koji na nivou lige", zaključio je Glikman.

Bonus video: