Jovanović: Nismo bili pametni, ušli smo u ritam Promiteasa

„Promiteas je promjenom odbrane promijenio i igru sa pet nižih igrača, a mi u toj situaciji nismo našli način da iskoristimo šanse. Zadovoljan sam pobjedom, ali ne mogu da budem time kako smo igrali odbranu na plus 20. Nismo bili pametni”, istakao je Vladimir Jovanović

10896 pregleda 3 komentar(a)
Foto: KK Budućnost Voli/Filip Roganović
Foto: KK Budućnost Voli/Filip Roganović

Vladimir Jovanović je na pres konferenciji dugo analizirao utakmicu i priznao da se njegov tim „pogubio” protiv niske petorke Promiteasa.

Budućnost Voli je u 3. kolu Evrokupa savladala grčki tim 95:89 nakon produžetka, iako je devet i po minuta prije kraja vodila 71:52, a onda jedva izborila dodatnih pet minuta.

„Dobro smo postavili utakmicu, momci su to iznijeli na teren i 1. poluvrijeme smo kontrolisali. Dali smo 50, a primili mali broj poena. Kada je Promiteas ušao u zonu 1-2-2, izbacio nas je iz ritma. Problem nije bio toliko niža petorka suparnika, nego što smo ušli u njihov ritam. Na 20 razlike ekipa mora da bude izuzetno stabilna, da gradi napad po napad i kontroliše odbranu”, istakao je Jovanović.

Promiteas ga nije iznenadio, jer je istom taktikom u posljednjoj četvrtini srušio Gran Kanariju u 2. kolu, iako je gubio sve vrijeme.

„Dozvolili smo rivalu da se vrati, u posljednjoj četvrtini smo radili sve što ne smijemo. Pripremali se za igru rivala sa pet malih igrača, jer je praktično istu utakmicu odigrao protiv Gran Kanarije, kada je sve vrijeme gubio i u posljednjoj četvrtini preokrenuo. Promiteas je promjenom odbrane promijenio i igru sa pet nižih igrača, a mi u toj situaciji nismo našli način da iskoristimo šanse. Zadovoljan sam pobjedom, ali ne mogu da budem time kako smo igrali odbranu na plus 20. Nismo bili pametni”, istakao je Jovanović.

Trener Promiteasa Makis Jatras u razgovoru sa sudijama
Trener Promiteasa Makis Jatras u razgovoru sa sudijamafoto: KK Budućnost Voli/Filip Roganović

Grčki tim je propustio šansu za spektakularan preokret, a trener Makis Jatras je u nevjerici pratio kako njegovi igrači ne prave „mali” faul u posljednjem napadu Budućnosti u regularnom toku.

„Uzbudljiva utakmica, pogotovo 2. poluvrijeme. Preokrenuli smo nakon minus 20, samoubistvo je da izgubimo ovakvu utakmicu. Imali smo ‘mali’ faul, ali smo dozvolili Budućnosti da u posljednjim sekundama stigne do produžetka”, grmio je Jatras.

Bonus video: