Budućnost seriju gostovanja počinje u Železniku

"Plavi" na novom ispitu - večeras od 20 sati se sastaju sa FMP-om u derbiju regionalnog takmičenja

4634 pregleda 0 komentar(a)
Foto: KK Budućnost Voli
Foto: KK Budućnost Voli

Dva lica je pokazala Budućnost Voli u duelu protiv grčkog Promiteasa u 3. kolu Evrokupa.

Pronašla je način da pobijedi nakon produžetka, stigla do četvrtog trijumfa zaredom, a trener Vladimir Jovanović se nada da će “plavi” večeras protiv FMP-a ponoviti igru iz većeg dijela tog susreta koji je odigran u srijedu.

Budućnost od 20 sati gostuje u Železniku, pripada joj uloga blagog favorita protiv neugodnih "pantera".

"Ušli smo u jak ritam utakmica, a uz sve probleme u timu se nije lako spremiti za narednog protivnika. FMP ima sličan tim kao prošle sezone, uz nekoliko promijena, stil igre je isti - agresivan na oba kraja terena. Očekujem da nastavimo da igramo dobro, ne računajući tu posljednju četvrtinu protiv Promiteasa. Nadam se da možemo da podignemo kvalitet naše igre", rekao je Jovanović.

Budućnost večeras počinje seriju od četiri gostovanja, kod kuće će igrati tek 23. novembra kada dočekuje Pariz u 5. kolu Evrokupa.

"Slijedi period u kojem nećemo biti u Podgorici. Djelom zbog rasporeda, djelom zbog zauzetosti "Morače". Poslije FMP-a idemo u London, a onda nas čeka zahtjevno gostovanje Igokei. Svako gostovanje zahtijeva posebnu pažnju, a onda nas čeka reprezentativna pauza. Srećni smo što možemo da damo reprezentativce, ali nismo zadovoljni, jer ostajemo bez osam igrača - reprezentativaca Crne Gore, Srbije, Bosne i Hercegovine i Kanade. Bićemo u sastavu koji nam neće omogućiti da napravimo neki iskorak", istakao je Jovanović.

Budućnost u ABA ligi ima skor 3-1, baš kao i FMP. I jedni i drugi su jedini poraz doživjeli u duelima sa Crvenom zvezdom, a Kameron Rejnolds vjeruje da je ključ pobjede u Železniku - odbrana.

"Očekujem tešku utakmicu, ali je cilj da jakom odbranom, timskom igrom i brzim protokom lopte dođemo do trijumfa. Biće teško, očekuje nas dosta putovanja, utakmice na strani... Moramo da budemo fokusirani svakog dana, da budemo zdravi...", poručio je Rejnolds.

FMP prepušta ulogu Podgoričanima, i ne samo to...

"Čeka nas gotovo nemoguća misija, s obzirom na to da imamo dosta kadrovskih problema, te da je umor očigledan. Nadam se da ćemo biti konkurentni jednom od favorita za prsten", rekao je trener FMP-a Nenad Stefanović.

Bonus video: