Irving opet uzburkao javnost: Slavni košarkaš promoviše antisemitski film?

Riječ je o filmu „Jevreji crncima: Probudi se crna Ameriko“ koji je, kako pišu mediji, „natrpan antisemitskim porukama“

3624 pregleda 1 komentar(a)
Foto: Reuters
Foto: Reuters

Kajri Irving je izazvao kontroverzu u američkom sportu odbijanjem da primi vakcinu protiv koronavirusa, zbog čega je propustio najveći dio prošle sezone, a sada je ponovo u centru pažnje iz "nekošarkaških razloga".

As Bruklina i jedan od najboljih košarkaša današnjice uključio se u promociju filma u kome se, kako navode, američki mediji iskazuju antisemitski stavovi.

Riječ je o filmu „Jevreji crncima: Probudi se crna Ameriko“ koji je, kako pišu mediji, „natrpan antisemitskim porukama“.

Irving je u četvrtak objavio tvit sa linkom na stranicu filma na Amazonu.

Film, koji je objavljen 2018. godine, zasnovan je na istoimenoj knjizi iz 2015. godine.

„Bruklin Netsi oštro osuđuju i nemaju toleranciju za promociju bilo kakvog oblika govora mržnje“, navodi se u saopštenju kluba.

"Vjerujemo da u ovim situacijama naša prva akcija mora biti otvoren, iskren dijalog.

Oglasio se i vlasnik Bruklin Netsa Džo Tsai osuđujući slavnog košarkaša da promoviše antisemitski film i knjigu na svojim nalozima na društvenim mrežama.

"Razočaran sam što izgleda da Kajri podržava film zasnovan na knjizi punoj antisemitskih dezinformacija“, napisao je Tsai na Tviteru.

„Želim da razgovaram sa njim da se uvjerim da on razumije da je ovo štetno za sve nas i da je pogrešno promovisati mržnju na osnovu rase, etničke pripadnosti ili vjere".

Irving se još nije osvrnuo na odluku da promoviše kontroverznu knjigu i film.

Bonus video: