Jovanović: Nezadovoljan sam pristupom, nismo našli odgovor na agresivnost FMP-a

„Kada je rival podigao agresivnost preko granice faula, moj tim nije našao pravi odgovor. FMP je u 2. četvrtini uspostavio nivo igre u odbrani i držao ga do kraja”, rekao je Vladimir Jovanović

7199 pregleda 5 komentar(a)
Foto: ABA liga/Dragana Stjepanović
Foto: ABA liga/Dragana Stjepanović

Poslije četiri vezane pobjede, košarkaši Budućnost Volija su doživjeli poraz na gostovanju FMP-u (96:91).

Broj primljenih poena najbolje govori kakva je bila odbrana tima Vladimira Jovanovića, koji je u 9. minutu vodio 31:19, a onda dozvolio rivalu da 2. četvrtini dobije 32:15.

„Na samom početku smo bili jako dobri u napadu, ali nisam bio zadovoljan odbranom. Znao sam da će u jednom trenutku FMP da krene da igra agresivnije. Kada je rival podigao agresivnost preko granice faula, moj tim nije našao pravi odgovor. FMP je u 2. četvrtini uspostavio nivo igre u odbrani i držao ga do kraja”, rekao je Jovanović.

Šef stručnog štaba je priznao da je nezadovoljan izdanjem svog tima.

„Nisam zadovoljan, prije svega pristupom svog tima. Konstantno imamo neku problematiku, čitali ste o tome na portalima (pad Alfe Kabe u nesvijest, op. a) i ne možemo da uspostavimo normalan trening, da budemo svi tu. To nikako ne opravdava pristup koji smo imali, bio je na nezadovoljavajućem nivou. FMP je odigrao ono što i prošle sezone, agresivno u odbrani i tu traži svoju igru, a mi smo mu to večeras dozvolili, čak i pomogli”.

„Plavi” već u utorak gostuju debitantu u Evrokupu, London Lajonsima, a u subotu Igokei. Zbog toga se neće vraćati u Podgoricu još osam dana.

„Zaslužena pobjeda, želim FMP-u puno sreće u nastavku sezone. Mi sad moramo brzo da se prepakujemo, jer već za tri dana imamo utakmicu u Londonu”, naglasio je Jovanović.

Trener FMP-a Nenad Stefanović je iz petog pokušaja konačno srušio Budućnost.

„Čestitke momcima na izvanrendih 30 minuta, od 10. smo počeli da igramo. U najavi sam rekao da Budućnost igra veoma dobru košarku, vidjeli ste u 1. četvrtini koliko može da bude opasna iz svih pozicija. Odbrana je dobila utakmica, imali smo ogromnu motivaciju, jer smo četiri puta igrali prošle sezone i imamo utisak da smo bar jednom zaslužili da dobijemo. Drago mi je što smo skinuli jedan ‘skalp’ tako rano u sezoni”, poručio je Stefanović.

Bonus video: