„Plavi” protiv „lavova” traže iskupljenje za poraz u Železniku

„Protiv FMP-a smo odigrali lošu utakmicu, možda i najgoru u sezoni u odbrani. Protivnik je to znao da kazni i da nas savlada. Gledali smo svoje greške, pokazali su nam treneri i nadamo se da ćemo ih popraviti, da nam se neće više ponavljati ili barem da ih svedemo na minimum”, rekao je Marko Jagodić-Kuridža

3935 pregleda 2 komentar(a)
Foto: KK Budućnost Voli
Foto: KK Budućnost Voli

Drugo od tri vezana gostovanja, košarkaše Budućnost Volija sjutra veče čeka na tržištu koje čelnici Evrolige odavno žele da osvoje - u Londonu.

Lajonsi, baš kao i nekada Tauersi, dobili su poziv za nastup u Evrokupu, u kojem do sada imaju pobjedu i dva poraza. U „Bakarnoj kutiji”, gdje su rukometašice Crne Gore prije 10 godina osvojile olimpijsko srebro, „lavovi” su savladali Trento, ali će „plavi” pokušati da izbjegnu taj scenario i iskupe se za poraz i lošu igru na gostovanju FMP-u.

„Lajonsi su iskusan tim, sastavljen od najiskusnijih engleskih košarkaša, ali i internacionalaca koji nisu igrali samo u Evropi, već i u NBA. Napadački igraju dosta brzo, sa dosta šutnutih trojki, a imaju jako dobre napadače, posebno Ovija Sokoa. Često i spuštaju postavu i prave ‘small ball’ sa Zubčićem kao centrom. Rašire teren i omoguće dosta igre 1 na 1”, rekao je Vladimir Jovanović.

Trener Podgoričana ističe da njihov sjutrašnji rival (20.30 časova) igra veoma atipičnu odbranu.

„Osnovnu odbranu, čovjek na čovjeka, najmanje igraju, nego alternativne. Dosta preuzimaju i igraju zonske odbrane 2-3 i 1-2-2, tako da pored inteziteta na koji moramo da odgovorimo moramo biti i skoncentrisani na sve te promjene odbrana koje rade. Takođe, moramo svi zajedno da napravimo otklon od utakmice sa FMP-om, pojavimo se sa drugom energijom i imamo reakciju u odnosu na posljednji meč”, rekao je Jovanović.

I najiskusniji igrač tima, krilni centar Marko Jagodić-Kuridža, nada se boljem izdanju nego u beogradskom predgrađu.

„Protiv FMP-a smo odigrali lošu utakmicu, možda i najgoru u sezoni u odbrani. Protivnik je to znao da kazni i da nas savlada. Gledali smo svoje greške, pokazali su nam treneri i nadamo se da ćemo ih popraviti, da nam se neće više ponavljati ili barem da ih svedemo na minimum”, rekao je srpski reprezentativac.

Lajonse predvode Tomislav Zubčić (prosjek 16,7 poena), češki reprezentativac Vojteh Hruban (14), bivši NBA as Kosta Kufos (12,5) i Soko (12,3).

„Daćemo sve od sebe da dođemo do još jedne pobjede u Evrokupu i da sa njom odemo u Laktaše rasterećenije, kako bismo probali i tamo da trijumfujemo i odemo na reprezentativnu pauzu sa dobrim rezultatima. London je ekipa sa mnogo iskusnih pojedinaca, slavio je protiv Trenta i pokazao dobru igru na Kanarskim ostrvima, tako da nam sigurno neće biti nimalo lako da dođemo do željenog trijumfa”, poručio je Jagodić-Kuridža.

Ovo će biti prvo gostovanje Budućnosti u Londonu nakon tačno 21 godine i 364 dana, jer su 2. novembra 2000. u 3. kolu tog izdanja Evrolige savladali Tauerse 95:88.

Bonus video: