Sutjeska sa četiri seniora, tri kadeta i pet juniora srušila Danilovgrad: Osam prvotimaca u štrajku

Prvotimci Sutjeske su od početka priprema za novu sezonu primili pola jedne plate, pa je dio igrača u štrajku, zbog čega se nisu pojavili na večerašnjoj utakmici, a posljednjih dana i ne treniraju

9660 pregleda 31 komentar(a)
Vladimir Tomašević, Foto: KSCG
Vladimir Tomašević, Foto: KSCG

Sa četiri seniora, tri kadeta i pet juniora košarkaši Sutjeske savladali su večeras nakon produžetka Danilovgrad 111:110 u četvrtom kolu Prve crnogorske košarkaške lige.

Prvotimci Sutjeske su od početka priprema za novu sezonu primili pola jedne plate, pa je dio igrača u štrajku, zbog čega se nisu pojavili na večerašnjoj utakmici, a posljednjih dana i ne treniraju.

A utakmicu je odlučio Vladimir Tomašević, koji je poenima sa distance postavio konačan rezultat.

Danilovgrad je u prvom poluvremenu imao i 13 poena prednosti (54:41), ali je Sutjeska u nastavku napravila seriju 8:0 i izjednačila 59:59.

Do kraja meča je bilo veoma neizvjesno, pa je nakon 40 minuta bilo 100:100, da bi u dodatnih pet minuta Nikšićani upisali drugu pobjedu u sezoni.

Najefikasniji je bio Vladimir Tomašević, koji je za 45 minuta ubacio 41 poen, a imao je 15 skokova i devet asistencija za indeks korisnosti 56.

Novajlija Zdravko Bošković je ubacio 29 poena, a Ognjen Gutović 19. Bogdan Bojić je dodao 11 poena.

Kod Danilovgrada je najefikasniji bio Dragoje Đoković sa 26 poena. Miloš Kostić je ubacio 24, Vladimir Dašić 21, a Vasilije Jovović 13.

Bonus video: