Kabinet premijera: Divac višestruko vezan za Crnu Goru

Supruga Divca je crnogorska državljanka i posjeduju privredno drrštvo koje posluje u Crnoj Gori. Divac je u obraćanju kabinetu premijera naveo i da je vlasnik nepokretnosi u Crnoj Gori

24461 pregleda 40 komentar(a)
Divac, Foto: Gov.me
Divac, Foto: Gov.me

Proslavljeni košarkaš Vlade Divac obratio se kabinetu predsjednika Vlade 23. juna 2022. godine sa zahtjevom za prijem u crnogorskog državljanstvo shodno članu 12 Zakona o crnogorskom državljanstvu.

Kako je pojašnjeno "Vijestima", iz kabineta premijera Dritana Abazovića, u svom obraćanju, Divac je naveo da je višestruko vezan za državu Crnu Goru.

"Naime, njegova supruga je crnogorska državljanka i da posjeduju privredno drrštvo koje posluje u ovoj državi. Takođe, Divac je naveo da je vlasnik nepokretnosti u Crnoj Gori i veći dio svog odmora provodi sa porodicom na crnogorskom primorju", saopšteno je iz kabineta premijera pojašnjavajući po kom pravnom osnovu je Divac dobio crnogorsko državljanstvo.

U skladu sa članom 12 Zakona o crnogorskom državljanstvu definisano je da lice čiji je prijem u crnogorsko državljanstvo od posebnog značaja za državni, naučni, privredni, kulturni, ekonomski, sportski i drugi interes Crne Gore može, izuzetno, steći crnogorsko državljanstvo prijemom na osnovu predloga Predsjednika Crne Gore, predsjednika Skupštine Crne Gore ili predsjednika Vlade Crne Gore.

Vlade Divac, Dritan Abazović
foto: Gov.me

"U tom smislu, Kabinet predsjednika Vlade obratio se Ministarstvu sporta, 24. juna 2022, godine, s molbom za dostavljanje mišljenja povodom zahtjeva Divca. ​​​​​​Ministarstvo sporta i mladih je isti dan, 24. juna 2022, dostavilo pozitivno mišljenje, navodeći između ostalog i da je riječ o profesionalnom košarkašu čiji je nastup bio veliki doprinos ostvarivanju vrhunskih rezultata košarkaške reprezentacije Jugoslavije. Imajući u vidu član 12 stav 2 Zakona o crnogorskom državljanstvu, zatim zahtjev podnosioca, kao i pozitivno mišljenje Ministarstva sporta i mladih, predsjednik Vlade je Ministarstvu unutrašnjih poslova dostavio predlog da se u crnogorsko državljanstvo primi gospodin Vlade Divac", rečeno je "Vijestima" iz kabineta premijera.

Abazović je uručio danas crnogorski pasoš Divcu.

Povezani članci

01. Novembar 2022.

Abazović uručio crnogorski pasoš Divcu

Bonus video: