Jovanović: Očekivao sam reakciju Lajonsa, usporili su naš napad

„Kaba je igrao veoma dobro prethodne utakmice, zapravo odlično. Imao je problema sa zdravljem, bio je van terena prvih 20 dana sezone, pa onda zaigrao poslije samo dva treninga, pa imao nove muke. Na ovom meču sam koristio 11 igrača, svi su dali sve što su imali”, rekao je trener Budućnosti

7046 pregleda 4 komentar(a)
Foto: London Lions
Foto: London Lions

Pobjedom nad London Lajonsima, svojom drugom u gostima u Evrokupu, košarkaši Budućnost Volija su ostali 1. u grupi B sa skorom 3:1.

Tim Vladimira Jovanovića je igrao odlično 25 minuta, nakon kojih je imao plus 19 (65:46), ali je u završnici treće i u posljednjoj četvrtini imao muke u napadu.

„Lavovi” su nekoliko puta prišli na minus sedam, potom na minut do kraja na šest razlike promašili dva bacanja i dva šuta za tri poena, pa je Budućnost sačuvala dva boda (87:78).

„Očekivao sam reakciju rivala nakon 1. poluvremena, koje smo odigrali veoma dobro. Lajonsi su u nastavku igrali sa visokom petorkom, a mi nismo lako nalazili ‘mis-meč’ situacije. Usporili su naš napad, ali smo na kraju pronašli neka rješenja”, rekao je Jovanović.

Alfa Kaba je prije šest dana pao u nesvijest u jednoj podgoričkoj banci, ali je večeras na terenu proveo 32 minuta i 45 sekundi i upisao dabl-dabl (16 poena, 11 skokova).

„Kaba je igrao veoma dobro prethodne utakmice, zapravo odlično. Imao je problema sa zdravljem, bio je van terena prvih 20 dana sezone, pa onda zaigrao poslije samo dva treninga, pa imao nove muke. Na ovom meču sam koristio 11 igrača, svi su dali sve što su imali”, istakao je šef stručnog štaba Budućnosti.

Bonus video: