NADA SE TREĆEM PRSTENU

Vejd: Radujem se igranju sa mojim bratom Lebronom

Njih dvojica su od 2010. do 2014. godine u Majamiju osvojili dvije titule šampiona NBA lige (2012, 2013. godine) i tokom tog perioda učvrstili prijateljstvo
2 komentar(a)
Dvejn Vejd i Lebron Džejms, Foto: Beta/AP
Dvejn Vejd i Lebron Džejms, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 28.09.2017. 07:10h

Novi bek Klivlend Kavalirsa je Dvejn Vejd. Doskorašnji igrač Čikago Bulsa ponovo je u ekipi sa Lebronom i baš zbog toga je posebno srećan.

Njih dvojica su od 2010. do 2014. godine u Majamiju osvojili dvije titule šampiona NBA lige (2012, 2013. godine) i tokom tog perioda učvrstili prijateljstvo, podsjeća B92.

"Nema boljeg mjesta da sada nastavim da igram na najvišem nivou. Klivlend vjeruje u moje kvalitete i ono što mogu da doprinesem timu kao igrač i kao lider. Radujem se i igranju sa mojim bratom Lebronom. Već smo osvojili dva šampionata zajedno, nadam se da ćemo i treći", rekao je "Fleš" za ESPN.

Svoju sreću zbog novog-starog saigrača nije krio ni Lebron Džejms.

"To je tip, daj čovječe, on je jedan od mojih najboljih prijatelja. To je kao kada krenete u školu, uđete u učionicu i niste sasvim sigurni ko su ostali drugari iz odjeljenja, a onda kada uđete vidite da vam je tamo jedan od najboljih drugova i kažete sebi 'Da, ovo će biti zabavno'. Biće ovo dobar razred. To je osjećaj koji sam imao", rekao je Džejms.

Vejd je vratio osam miliona dolara od svojih 23.8 miliona plate za sezonu 2017/2018. da bi otkupio ugovor sa Bulsima i postigao dogovor sa Klivendom. Odlazak iz rodnog grada je bio težak jer je njegova majka dolazila na utakmice. Osim toga, ispunio je san igrajući za Bulse.

"Tim sada ide u drugom pravcu, što me je navelo da ponovo procijenim svoju odluku. Biti u timu koji je u procesu reizgradnje ne poklapa se sa onim gdje ja trenutno želim da budem bez obzira na to koliko ta odluka može da bude teška", rekao je Vejd.

On će u Klivlendu igrati za godišnju platu od 2.3 miliona dolara, a ima ugovor na godinu dana.