Budućnost cijeni Igokeu, Jovanović: Potrebna nam je prava energija u Laktašima

"Radi se o uvijek kvalitetnoj ekipi, timu koji je dobro vođen od strane trenera Bajića. Njeguje napadački stil košarke, a dosta i mijenja odbranu", rekao je Jovanović

6639 pregleda 0 komentar(a)
Foto: KK Budućnost Voli/Filip Roganović
Foto: KK Budućnost Voli/Filip Roganović

Gostovanje u Železniku, onda put u London, pa pravac Laktaši - košarkaši Budućnost Volija nastavljaju seriju utakmica na strani.

"Plave" čeka okršaj sa Igokeom (subota od 19 sati), timom koji ima isti skor - tri pobjede i dva poraza nakon pet kola u Admiralbet ABA ligi.

Igokea je rival koji u regionalnom takmičenju može da stvori problem svima, ali koji je u prva tri meča u Laktašima ove sezone doživio dva poraza.

Prvo od Mornara, onda i u ponedjeljak protiv Crvene zvezde.

"Van Podgorice smo praktično 10 dana. Igokea ima standard i dobre rezultate u ABA ligi. Radi se o uvijek kvalitetnoj ekipi, timu koji je dobro vođen od strane trenera Bajića. Njeguje napadački stil košarke, a dosta i mijenja odbranu", rekao je trener Budućnosti Vladimir Jovanović.

Igokea je najjača u spoljnjoj liniji.

"Ove sezone su predvodnici prije svega stranci - Kroford, Rej i Voler. Naravno, ne samo oni, potpomognuti su igračima koji igraju u visokom intezitetu na oba kraja terena. Prije svega mislim na Tanaskovića i Stivensa. Ne smijem da zaboravim kapitena tima i momka koji gaji ozbiljnu čvrstinu - Jošila. Od nas očekujem dobru utakmicu, vjerujem da ćemo izaći sa ogromnom energijom i nadam se dobrom meču", istakao je Jovanović.

Krilni košarkaš Eron Vajt zna koliko je bitno da Budućnost pobjeđuje ovakve utakmice.

"Meč sa Igokeom je veoma važan za nas, jer želimo da se vratimo na pobjedničke staze i u ABA ligi. Rival je vezao dva poraza, ali je igrao veoma dobro protiv jakih rivala. Vjerujem da ćemo biti fokusirani i da ćemo odigrati kvalitetno", kazao je Vajt.

Trener Igokee Dragan Bajić cijeni Budućnost.

"Budućnost je dobro složen tim, na svakoj poziciji ima dvojicu ili više kvalitetnih igrača i jako dobrog trenera. Ne smijemo da dozvolimo luksuz da, kao protiv Crvene zvezde i Bilbaa, gubimo mnogo lopti, neophodno je da kontrolišemo defanzivni skok i da pogađamo slobodna bacanja. Jednostavno, u tim segmentima moramo da imamo više koncentracije", poručio je Bajić.

Standings provided by Sofascore

Bonus video: