Dončić i Janis nezadrživi, novi poraz šampiona, Portland i Klivlend u trendu

Luka Dončić je ponovo blistao sa 35 poena uz osam skokova i šest asistencija

5649 pregleda 0 komentar(a)
Foto: USA TODAY Sports
Foto: USA TODAY Sports

Golden stejt je doživio novi poraz, čak peti u nizu - šampion je poražen i od Nju Orleansa, bez Stefa Karija, Kleja Tompsona, Drejmonda Grina, Endrjua Viginsa, 114:105.

Ima samo tri pobjede na devet mečeva.

Pelikanse je vodio Brendon Ingram sa 26 poena, a pomogli su Leri Nens i Si Džej Mekalum sa po 20.

Zajon Vilijamson je meč završio sa 16 poena.

Džordan Pul je bio najefikasniji kod gostiju sa 20 poena i devet asistencija.

U sudaru vodećih ekipa Zapadne konferencije NBA lige, Portland je na gostovanju pobijedio Finiks sa 108:106 košem Džeremija Granta u posljednjoj sekundi utakmice

Gosti su u trećoj četvrtini vodili sa 15 razlike (76:61), ali su Sansi četiri minuta prije kraja izjednačili na 97:97. Na kraju je presudio koš najboljeg igrača utakmice koji je upisao 30 poena uz pet asistencija.

Jusuf Nurkić je postigao 14 poena uz osam skokova. Džastin Vinslou je dodao 12, uz devet asistencija i sedam skokova. U timu Blejzersa nije bilo dva najbolja igrača Demijana Lilarda i Anfernija Sajmonsa.

Kod domaćina najefikasniji su bili Devin Buker sa 25 poena i po pet skokova i asistencija, te Deandre Ejton sa 24 poena i osam skokova.

Portland i Finiks sada vode na Zapadu sa po šest pobjeda i dva poraza.

Vodeća ekipa Istoka, ali i cijele lige - Milvoki - je na gostovanju porazio Minesotu sa 115:102 ostvarivši osmu uzastopnu pobjedu što je najbolje otvaranje sezone u istoriji kluba. Prije tri godine, kao i davne 1971. Baksi su ušli u sezonu sa sedam pobjeda, a sada imaju novi rekord.

Janis Adetokumbo je predvodio Bakse sa tripl-dablom - 26 poena, 13 skokova i 11 asistencija.

Bio je to njegov prvi tripl-dabl učinak ove sezone, te 30. u karijeri. Odličan je bio i Džru Holidej sa 29 poena, osam skokova i šest asistencija.

Kod domaćina najefikasniji su bili Entoni Edvards sa 24 poena, te Karl-Entoni Tauns sa 22 poena i 11 skokova.

Košarkaši Dalas Maveriksa su rezultatom 111:110 pobijedili Toronto Reptorse.

Luka Dončić je ponovo blistao sa 35 poena uz osam skokova i šest asistencija.

To je osmi uzastopni meč na kome je Dončić ubacio najmanje 30 poena

Dončić sa 35 poena najefikasniji, Spenser Dinvidi je ubacio 21, Kris Vud 13, a Dorijan Fini Smit 11.

Na drugoj strani, 27 poena je imao O Dži Anunobi, 18 je postigao Paskal Sijakam, 17 je upisao Kris Bušer.

Novi poraz su doživjeli Lejkersi i to od Jute kod kuće 130:116.

U prvoj četvrtini primili su čak 40 poena, imaju samo dvije pobjede iz osam mečeva.

Lauri Markanen je vodio Džezere sa 27 poena i 13 skokova, dok je najbolji meč sezone u dresu Lejkersa odigrao Rasel Vestbruk - 26 poena, tri skoka i šest asistencija.

Entoni Dejvis je upisao 22, Lebron Džejms 17, s tim da Lejkersima očito nedostaje i energije u odbrani i timskog duha.

Njujork Niksi su rezultatom 106:104 savladali oslabljenu Filadelfiju, bez glavnih igrača Džoela Embida i Džejmsa Hardena.

Džulijus Rendl i Džejlen Branson su kreirali pobjedu, Branson je pogodio bacanje za 106:104, a Siksersi nisu mogli da poentiraju za 1,4 sekunde koliko je ostalo do kraja meča.

Upravo je Branson bio najefikasniji u Niksima sa 23 poena, uz šest skokova i sedam asistencija, 17 poena i 10 skokova ostvario je Rendl.

U ekipi Filadelfije, 31 poen je postigao Tajris Meksi, 23 poena i devet skokova imao je Tobajas Heris.

Klivlend igra sjajno na startu sezone - savladao je Detroit u gostima 112:88, ostvarivši sedmu pobjedu, uz samo jedan poraz.

Kavalirsi su igrali bez Dariusa Garlanda (koljeno) i Donovana Mičela (zglob), ali su i bez njih su rutinski stigli do slavlja.

Pobjednički sastav predvodili su Džeret Alen sa 23 poena i sedam skokova, Kevin Lav sa 21 poenom, 10 asistencija i osam skokova, te Džedi Osman sa 15.

Kejd Kaningem je predvodio Pistonse sa 19 poena, pet skokova i pet asistencija, dok je Bojan Bogdanović postigao svega šest poena.

Bonus video: