Kako je Dragić probudio saigrače u finalu: Dignite glave, vodimo dva razlike...

"O čemu se radi? Igramo finale Evropskog prvenstva i vodimo dva razlike, a vi ste spustili glave. Trebalo bi da mi budemo uzdignutih glava, a oni zabrinuti", ispričao je Dragić
56 pregleda 5 komentar(a)
Goran Dragić, Foto: Reuters
Goran Dragić, Foto: Reuters
Ažurirano: 27.09.2017. 20:25h

Goran Dragić je čovjek o kome se još priča. Iako je od osvajanja evropskog zlata prošlo deset dana, slovenački košarkaš još sabira utiske.

U razgovoru za "Delo" otkrio je i neke nove detalje, kakvu je borbu vodio sa samim sobom i kako je pokrenuo saigrače u finalu protiv Srbije.

"Posljednja četiri dana šampionata jedva sam stajao na nogama. Bio sam iscrpljen i fizički i psihički. Osjećao sam ogroman pritisak na leđima. Bili smo tako blizu, osjećao sam da je ovo - sad ili nikad. Ali, s druge strane, Slovenija je bila nekoliko puta na domak velikog rezultata i nikada nije uspjela. To je bila neka vrsta transa, ne znam kako da opišem stanje u kome sam se nalazio. Znam samo da sam dao sve što sam mogao. Mnogo mi je bilo stalo da iskoristimo ovu šansu života", rekao je Dragić.

U transu je Dragić odigrao finale sa Srbijom. U jednom trenutku je, međutim, izgledalo da će zlato izmaći Slovencima.

"Vodili smo 12 razlike, a Srbija je serijom 10:0 prišla na minus dva. Igor je tražio tajm-aut, a igrači su pognutih glava sjeli na klupi. Eksplodirao sam od bijesa", kaže Dragić i priča šta je rekao momcima:

"O čemu se radi? Igramo finale Evropskog prvenstva i vodimo dva razlike, a vi ste spustili glave. Trebalo bi da mi budemo uzdignutih glava, a oni zabrinuti", ispričao je Dragić.

"Izašli su na teren odlučni da pobijede. I uspjeli su".

Bonus video: