Iznenađenje u Beogradu: Zadar bez najboljeg igrača pobijedio Zvezdu

Hrvatski tim je igrao bez Luke Božića, a slavio je 98:96

4078 pregleda 8 komentar(a)
Nedović i Ramljak, Foto: ABA League j.t.d/Dragana Stjepanović
Nedović i Ramljak, Foto: ABA League j.t.d/Dragana Stjepanović

Košarkaši Crvene zvezde izgubili su večeras u Beogradu od ekipe Zadra sa 98:96 (19:27, 22:25, 25:23, 30:23), u posljednjoj utakmici šestog kola ABA lige.

Zadar je upisao četvrtu pobjedu od početka sezone i trenutno je treći na tabeli regionalnog takmičenja, dok Zvezda, uz meč manje, sada ima skor 4:1 i zauzima peto mjesto.

Hrvatski tim, koji je na ovom meču igrao bez najboljeg igrača Luke Božića, do pobjede u dvorani "Aleksandar Nikolić" su vodili Antonio Jordano sa 23 i Dario Drežnjak sa 22 poena, dok je Marko Ramljak postigao 20.

U redovima Zvezde najbolji je bio Ben Bentil sa 19 poena, Luka Vildosa je dodao 16, dok je Nemanja Nedović utakmicu završio sa 13 poena.

Zadar je prvu dionicu "zatvorio" sa dvije vezane trojke Jordana (19:27), isti igrač je na početku druge četvrtine pogodio još jednom za tri poena, da bi poslije poena Dejvisa otišao na 14 poena prednosti (19:33).

Seriju Zadra prekinuo je Vildosa trojkom, ali i pored toga što je Argentinac bio raspoložen za igru, gostujući tim je do kraja prvog poluvremena kontrolisao dešavanja na terenu i na veliki odmor otišao sa vođstvom 52:41.

Zvezda ni u trećoj četvrtini nije znala kako da zaustavi ekipu Zadra, pa je hrvatski tim stigao i do plus 19 (75:56), ali su crveno-bijeli u finišu tog dijela uspjeli da priđu na devet poena zaostatka (66:75) pred posljednju četvrtinu.

Domaća ekipa je trojkom Bentila stigla na minus tri na ulasku u posljednja dva minuta meča, a poslije poena Nedovića sa linije za slobodna bacanja i na minus jedan (91:92), ali je Zadar uspio da odbije i taj posljednji nalet Zvezde i na kraju slavi.

Košarkaši Zvezde će u narednom kolu ABA lige, 19. novembra, dočekati Cibonu, dok će Zadar istog dana ugostiti Budućnost.

Bonus video: