Radović: Odlična je atmosfera, uigrani smo i daćemo sve od sebe

Košarkaši Crne Gore u petak gostuju Češkoj u nastavku kvalifikacija za Mundobasket

7577 pregleda 1 komentar(a)
Radović na Eurobasketu, Foto: Fiba.basketball
Radović na Eurobasketu, Foto: Fiba.basketball

Pred košarkaškom reprezentacijom Crne Gore su dvije utakmice u kvalifikacijama za Mundobasket nakon kojih bi situacija u grupi mogla da bude jasnija.

Crna Gora je treća na tabeli, ima dva boda manje od Litvanije, a jedan od Francuske. Ispod naše selekcije su Bosna i Hercegovina i Mađarska, koje imaju poen manje, te Češka koja zaostaje dva boda. Tri prvoplasirane selekcije izboriće odlazak na svjetsku smotru.

Upravo je Češka prvi rival ekipi Boška Radovića u novembarskom "prozoru". Meč u Pardubicama igra se u petak sa početkom u 18 i 15. Nakon toga slijedi duel sa Litvancima, u ponedjeljak (19) u Podgorici.

"Očekuju nas dvije veoma izazovne utakmice protiv Češke i Litvanije. Obje ekipe su veoma kvalitetne, uigrane. Nadam se da ćemo nastaviti u dobrom ritmu kao što smo igrali ove prethodne kvalifikacione utakmice i Evropsko prvenstvo i da ćemo odigrati dva dobra meča", rekao je uoči meča sa Česima Nemanja Radović.

I Češka je, poput Crne Gore, na prethodnom Eurobasketu učešće završila u osmini finala, nakon poraza od Grčke. Ali, za razliku od prvenstva, u timu neće biti igrča iz Evrolige.

"Ne bi trebalo da dođu igrači iz Evrolige, ali imaju košarkaše koji su stalno u timu, prvenstveno iz domaćeg prvenstva. Na centru je Balvin, jedan izuzetno visok i pokretan košarkaš sa velikim iskustvom. Igraju na svom terenu i biće vrlo teško za nas. Nastojaćemo da se pripremimo i da tražimo našu šansu. Imaju par igrača koji su okosnica tima i uvijek su tu jer ne igraju Evroligu, tako da su vrlo uigrani. Vjerujem da će biti puna sala, tako da će biti teško"

I Crna Gora u izmijenjenom sastavu, u odnosu na Eurobasket, dočekuje predstojeće utakmice.

"Opet dosta nov sastav. Nepredvidivi su ovi prozori, uvijek se mijenjaju igrači. Ipak mislim da je osnov tu, od igrača koji su bili na Evropskom i u prošlim okupljanjima. Nadam se da ćemo nastaviti u tom ritmu, imamo odličnu atmosferu, hemiju, slažemo se, uigrani smo i daćemo sve od sebe to je sigurno", proučio je košarkaš Mursije.

Atmosfera u timu je uvijek odlična.

"Vjerujem da će mlađim igračima biti lakše da dođu u ekipu koja je u dobrom raspoloženju. Znam ja dok sam bio mlađi, sigurno da je uvijek lakše bilo kad je dobra atmosfera i ekipa ima dosta samopouzdanja. Ipak ovo je novi prozor, sa dosta izmijenjenim sastavom, ali moramo biti optimistični i da vidimo šta možemo da izvučemo"

U ponedjeljak je meč sa Litvancima.

"Litvanija u kom god sastavu da dođu biće vrlo tvrda, uigrana. To je ozbiljna ekipa, mi ćemo igrati kući tu utakmicu, nadam se pred punom salom. Mnogo nam znači kada publika dođe u tolikom broju da nas podrži. Ne znam koja je lakša utakmica, jer iz ovog ugla obje su teške", zaključio je Radović.

Bonus video: