Mihailović: Veliki korak ka našem cilju

„Crveni“ su u gostima ostvarili važnu pobjedu 65:56, ogroman korak ka Mundobasketu

5446 pregleda 1 komentar(a)
Vladimir Mihailović, Foto: Irakli Gedenidze/Reuters
Vladimir Mihailović, Foto: Irakli Gedenidze/Reuters

Bez Bojana Dubljevića i Nikole Ivanovića, bez Kendrika Perija, koji je igrao samo četiri minuta, veliki teret imao je Vladimir Mihailović, prva napadačka opcija crnogorske košarkaške reprezentacije, na meču sa Češkom.

I bio je najefikasniji sa 14 poena, sedam je ubacio u prvoj četvrtini, imao je odbrambenu energiju, pokazao koliko je važan za nacionalni tim.

„Crveni“ su u gostima ostvarili važnu pobjedu 65:56, ogroman korak ka Mundobasketu.

„Velika pobjeda i veliki korak ka cilju. Veliki problem je bila povreda Perija, trebalo je da se prilagodimo. Bila je teška utakmica, sa mnogo kontakta, ali uspjeli smo da je kontrolišemo na visokom nivou. Čestitke mom timu, trenerima koji su pripremili odlično meč, a mi smo se pridržavali plana“, kazao je Mihailović.

Slijedi duel sa Litvanijom u ponedjeljak u Morači. Litvanci imaju zavidnu reputaciju, u kom god su sastavu, ali su večeras doživjeli debakl od Francuske kod kuće 90:65.

„Oni su favoriti, ali pokazali smo da smo pred našim navijačima dokazali da možemo da igramo i protiv, na papiru, jače selekcije. Igraćemo najbolje što možemo, ako nam se ukaže šansa zašto i da ne pobijedimo“, kazao je Mihailović.

Bonus video: