Duško Ivanović promovisan u Zvezdi: Vjerujem da će ovaj tim imati pobjednički karakter kao i sve moje ekipe

Predsjednik Zvezde Nebojša Čović je rekao da je ovom timu "potreban veći i snažniji autoritet"

5231 pregleda 6 komentar(a)
Duško Ivanović, Foto: Euroleague
Duško Ivanović, Foto: Euroleague

Duško Ivanović je promovisan kao novi trener KK Crvena zvezda.

Crnogorski stručnjak zamijenio je Vladimira Jovanovića, sa kojim je šampion ABA lige upisao samo jednu pobjedu u Evroligi, a na domaćoj sceni doživio poraz od Zadra.

"Znam da će mi biti teško, ali sam zadovoljan dolaskom u Zvezdu. To je klub velike tradicije i armije navijača. Veliki je izazov, vjerujem da u ovaj tim može da ima taj karakter koje su imale moje ekipe. Pobjednički karakter, misleći samo o tome da možemo svakoda pobijedimo. Ovaj posao je moja pasija i nadam se da ću uživati", kazao je Ivanović.

Na pitanje da li je i ranije bilo kontakata sa Zvezdom, odgovorio je:

"Prije jedno 50 godina... Bio sam došao, pa otišao. Sudbina je htjela da dođem u Crvenu zvezdu".

Košarkaši Crvene zvezde su trenutno peti na tabeli ABA lige sa četiri pobjede i jednim porazom, dok su u Evroligi na posljednjem mestu sa skorom 1-6.

"Pratio sam Zvezdu, kao što sam pratio manje-više sve ekipe Evrolige... Znam dosta, ali ne dovoljno. Pravu sliku ću imati kad počnem da treniram sa momcima, jer ono što se vidi kad si spolja je drugačije od onog kad si unutra", rekao je Ivanović.

Predsjednik Zvezde Nebojša Čović je rekao da je ovom timu "potreban veći i snažniji autoritet".

"I koji će prvo na bazi prirodne selekcije nastaviti da radi selekciju. Znam da su puštene priče kakav je Duško kao trener.... Ako hoćete vrhunski rezultat, iza toga ne mogu da stoje mame i tate, ili menadžeri. Može samo da stoji ogroman rad i ima još jedan faktor. Ogromna disciplina, samo tako možete da budete tim. Možete da imate deset MVP-ja i da ne osvojite ništa. U prethodnom periodu se to nekima dogodilo. Mora da bude tim u kom svi zajedno gube i pobjeđuju. Karakteristike Duška Ivanovića su te", rekao je Čović.

Ivanoviću će posao u Zvezdi biti prvi na eks-Ju prostorima.

Ivanović (65) je prvi samostalan trenerski posao imao u švajcarskom Friburgu, a radio je još u Limožu, Baskoniji, Barseloni, Estudijantesu, Panatinaikosu, Himkiju i Bešiktašu.

Tri puta je bio prvak Španije, četiri puta pobjednik Kupa kralja, sa Limožom je 2000. osvojio Kup Koraća…

Posljednji posao imao je u Baskoniji od 2019. do 2021.

Crvena zvezda će 17. novembra u Evroligi dočekati Asvel.

Bonus video: