SC Derbi dočekuje Borac: Odbrana i energija moraju biti na nivou

"Studenti" na skoru 2-4, Borac još bez pobjede u ligi

2669 pregleda 0 komentar(a)
Žakelj, Foto: KK SC Derbi/Filip Roganović
Žakelj, Foto: KK SC Derbi/Filip Roganović

Reprezentativna pauza je završena, nastavlja se takmičenje u ABA ligi, a već sjutra (20) košarkaši SC Derbija dočekuju Borac iz Čačka u 7. kolu Admiralbet ABA lige.

"Studenti" su u dosadašnjem dijelu šampionata zabilježili dvije pobjede, imaju četiri poraza, a u prethodnom kolu su ubjedljivo poraženi od Mege.

"Pred nama je jako bitan meč nakon poraza u Beogradu i na nama je da pokažemo enegiju i popravimo stvari koje nam nisu bile dobre protiv Mege, te da se vratimo pobjedama. Ekipa Borca možda nije dobro počela sezonu ali to nije mjerilo jer su oni ekipa koja sa svima može igrati što su u svim utakmicama i pokazali. Radujemo se što se vraćamo i igramo u svojoj dvorani nakon četiri vezana gostovanja i pet od šest gostujućih mečeva na startu sezone", rekao je košarkaš SC Derbija Mateo Drežnjak.

Ekipa iz Čačka još ne zna za pobjedu u regionalnom takmičenju.

"Borac je dobar tim, iskusni abaligaši koji su željni da zabilježe prvi trijumf u regionalnom takmičenju. Pred nama je težak meč ali i tek naša druga utakmica kod kuće u Morači. Moramo popraviti odbranu i energiju koja mora biti prisutna svih 40 minuta kako bi došli do pobjede i odbranili domaći teren. Borac igra brzo, sa dosta šuteva za tri poena i uvijek su aktivni na ofanzivnom skoku. Moramo biti fokusirani tokom cijelog meča i smanjiti padove koji su nas koštali poraza u prethodnom meču u Beogradu", poručio je trener Andrej Žakelj.

Bonus video: