Duško o Nikoli Ivanoviću: Bio je naš najbolji igrač, mogli bi da budemo i rođaci

Zvezda je u Beogradu pobijedila Asvel sa 71:67, u meču osmog kola Evrolige

6277 pregleda 4 komentar(a)
Nikola Ivanović, Foto: Euroleague
Nikola Ivanović, Foto: Euroleague

Trener košarkaša Crvene zvezde Duško Ivanović izjavio je poslije pobjede nad Asvelom da igrači "ne smiju nikada da padaju mentalno i da prestaju da vjeruju u pobedu".

Zvezda je u Beogradu pobijedila Asvel sa 71:67, u meču osmog kola Evrolige.

"Vidio sam da su pojedini igrači pali mentalno kada je protivnik pogodio neke daleke trojke, e to ne smije da se dešava. Nikako ne smijemo mentalno da padamo i da prestajemo da vjerujemo u pobjedu. Vidio sam igrače koji nisu vjerovali. Na kraju sam našao petorku igrača koji su vjerovali", rekao je Ivanović.

Poslije osam odigranih kola Zvezda ima skor od dve pobjede i šest poraza.

"Prije nego što sam došao gledao sam utakmice, vidio sam da su momci čvrsti. Fizički su čvrsti. Ima igrača koji su i mentalno čvsrti, a ima i igrača koji su meki mentalno", dodao je Ivanović, kome je ovo bio prvi meč na klupi Zvezde.

Trener crveno-bijelih je reko i da se "u Evroligi, gdje svako svakog može da pobijedi, razlika pravi u mentalnoj čvrstini".

"Vjerujem u sopstveni radi, a vjerujem i u igrače koje imam i pred kojima je veliki rad. Teško je podići samopouzdanje i promijeniti karakter, ali vremenom i radom sve može. Vjera je najbitnija, treba vjerovati igraču i kada pogađa i kada griješi", kazao je Ivanović.

Na terenu je blistao Nikola Ivanović, crnogorski reprezentativac, koji je sa 16 poena bio najefikasniji u Zvezdinom timu.

"Ne samo da je bio najefikasniji, već je bio i naš najbolji igrač, i u odbrani i u napadu, i po smirenosti. Nismo rođaci, ali mogli bi da budemo", kazao je Duško Ivanović.

U narednom kolu, Zvezda će 22. novembra gostovati Albi.

Bonus video: