Alej-upom uz zvuk sirene produžetka Grifin presudio Torontu

Tre Jang je asistirao a Ej Džej Grifin pogodio uz zvuk sirene u prodfužetku az pobjedu Atlante

6201 pregleda 0 komentar(a)
Jang i Grifin su "ohladili" Toronto, Foto: REUTERS
Jang i Grifin su "ohladili" Toronto, Foto: REUTERS

U pet odigranih utakmica najjače svjetske lige sinoć je bilo najuzbudljivije u Atlanti. Domaća ekipa je alej-upom na sekundu do kraja produžetka "otela" pobjedu gostujućem Torontu - 124:122.

A za spektakularnu završnicu pobrinuli su se asistent Tre Jang i strijelac odlučujućeg koša, Ej Džej Grifin.

“Bio sam na pravom mjestu u pravo vrijeme. Predosjetio sam da će krenuti u presing i krenuo sam naprijed pomislivši da će biti dobro da im se nađem iza leđa. Tako je i bilo", rekao je Grifin nakon utakmice.

Grifin je utakmicu završio sa 17 poena (8 od 15 iz igre) i 5 skokova. Jang je utakmicu završio s 33 poena i 12 asistencija. Deandre Hanter dodao je 22 poena, a Klint Kapela je iamo učinak od 18 poena i 14 skokova

Filadelfija je na svom parketu prekinula nz od tri uzastopne pobjede u utakmici protiv Minesote, koja je slavila 112:109.

Domaća ekipa nije uspjela da nastavi niz u odsustvu Hardena, Harisa i Maksija, iako je Džoel Embid imao 32 poena i devet skokova, ali je napravio i šest grešaka.

U duelu lidera Zapada Juta je slavila u Portlandu sa 118:113, dok su Klipersi u Los Anđelesu pobijedili San Antonio sa 119:97.

Indijana je poenom razlike uspjela da slavi protiv Orlanda - 114:113.

Bonus video: