Irving se priključio Netsima i izvinio zbog postupka

On je zbog suspenzije propustio osam utakmica

3063 pregleda 0 komentar(a)
Foto: Reuters
Foto: Reuters

Košarkaš Bruklina Kajri Irving priključio se danas ekipi i izvinio svakome ko se osjetio ugroženo i povrijeđeno kada je na društvenim mrežama objavio link za dokumentarni film sa antisemitskim materijalom.

NBA klub iz Bruklina suspendovao je Irvinga 3. novembra pošto je u razgovoru sa novinarima odbio da "nedvosmisleno odbaci antisemitska uverenja", nakon što je promovisao antisemitski film.

Po dolasku na današnji šuterski trening, Irving je rekao da je drugačije trebalo da obavi intervju.

"Ne zalažem se za bilo šta slično govoru mržnje ili antisemitizmu ili bilo čemu što je protiv ljudske rase. Mislim da svi treba da imamo priliku da govorimo u svoje ime kada se stvari o nama pretpostavljaju i mislim da je bilo neophodno da stojim ovdje i preuzmem odgovornost za svoje postupke, pošto je postojao način da riješim sve ovo, kada sam imao priliku da izrazim duboko izvinjenje svakome ko se osjećao ugroženim ili povrijeđenim onim što sam uradio. To uopšte nije bila moja namjera", rekao je Irving.

On je zbog suspenzije propustio osam utakmica.

"Nisam mislio ništa nažao nijednoj osobi, nijednoj grupi ljudi, ovo je važan trenutak za mene pošto sam uspio da naučim da je moć mog glasa vrlo jaka, da je uticaj koji imam u zajednici vrlo jak i za to želim da budem odgovoran. Da biste to uradili morate da priznate da griješite i u slučajevima kada povrijedite ljude i to utiče na njih", dodao je Irving.

Bonus video: