Crnogorske košarkašice počele pripreme za duel u Danskoj

Dobar rezultat doveo bi Crnu Goru na korak do šampionata uoči posljednja dva meča u februaru

4074 pregleda 0 komentar(a)
Foto: KSCG
Foto: KSCG

Ženska košarkaška reprezentacija Crne Gore odradila je prvi trening u sklopu priprema za utakmicu protiv Danske u kvalifikacijama za Eurobasket.

Vrlo važan duel se igra Kopenhagenu u četvrtak (18:30), a moguće je i da bude presudan za plasman na kontinentalno takmičenje. Obje ekipe imaju po tri boda i boriće se za prvo mjesto, budući da je Rusija izbačena iz kvalifikacija.

Dobar rezultat doveo bi Crnu Goru na korak do šampionata uoči posljednja dva meča u februaru.

"Mnogo problema što se tiče sastava imali smo u prethodnom periodu, pa smo u podmlađenom rosteru. U suštini to će biti ekipa kada napravimo kompletnu smjenu generacije. Milica Jovanović je van stroja dva mjeseca, Amerikanka Gatling zbog porodičnih problema ne može da nam se pridruži. Plus je što se Jelena Dubljević vraća i što će biti tu da nam pomogne. Važan meč nas čeka u Danskoj i biće vrlo bitno da kontrolišemo rezultat tog duela. Dankinje igraju veoma nezgodnu košarku za nas i moramo mnogo da se potrudimo," ističe selektorka Jelena Škerović.

Crna Gora je posljednji meč odigrala u novembru prošle godine.

"Jako je dugo od posljednjeg okupljanja, ali svi smo željno čekali da zaigramo za reprezentaciju, radujemo se ovome. Nećemo biti u kompletnom sastavu, ali to je šansa i za druge košarkašice da se istaknu i pokažu. Ako budemo igrale kao tim možemo pobijediti, sigurno ćemo dati sve, a rezultat vjerujem da će onda doći", poručila je Bojana Kovačević.

Danska je vrlo neugodan protivnik koji tempom lomi rivale. Za to ekipa ima tek nekoliko treninga da se spremi.

"To je ekipa koja igra brzu košarku, što je neki stil koji nama ne odgovara. Međutim imamo plan i ako ga se budemo pridržavale imamo šansu za dobar rezultat. Moramo da znamo igrače koji šutiraju za tri poena i da zaustavimo njihove glavne košarkašice. Uz to pokušaćemo u napadu da iskoristimo naše jače strane, onda vjerujem u kontrolu rezultata," smatra selektorka.

Optimistična pred vrlo važan duel je i Božica Mujović.

"Pobjeda bi nam bila važna jer praktično vodi na Eurobasket. O Danskoj ne znamo puno, sem tog meča u kvalifikacija koji su igrali protiv Austrije. Imali smo pehova zbog povreda, ali to ne bi trebalo da nam bude opravdanje. Mislim da imamo snage. U trenutnom sastavu možda će i nama odgovarati da se igra brže, sa dosta kontranapada. Zato vjerujem da ćemo se pripremiti za taj meč, iako je premalo vremena za pripremu", rekla je Mujović.

Na spisku za ovu akciju su: Jelena Dubljević, Božica Mujović, Jovana Pašić, Jelena Vučetić, Sofija Živaljević, Ksenija Šćepanović, Bojana Kovačević, Marija Leković, Božica Mujović, Milena Jakšić, Zorana Radonjić, Maja Bigović i Lana Vukčević.

Bonus video: