Sutjeska protiv Šenčura želi da nastavi niz

Ekipa iz Nikšića danas (15) igra prvi meč na "balonu" u Sarajevu, protivnik tim kojeg vodi bivši igrač Budućnosti Miljan Pavković

1100 pregleda 2 komentar(a)
Miloš Popović na utakmici protiv TFT-a, Foto: ABA League j.t.d/Dragana Stjepanović
Miloš Popović na utakmici protiv TFT-a, Foto: ABA League j.t.d/Dragana Stjepanović

Na prvom "balonu" ABA2 lige, prije mjesec dana u Zlatiboru, košarkaši Sutjeske su upisali dvije pobjede. U međuvremenu Nikšićani su zabilježili i četiri trijumfa u Prvoj crnogorskoj ligi i sa maksimalnim učinkom u dosadašnjem dijelu sezone otputovali na drugi "balon" regionalnog takmičenja u Sarajevu.

Prvi meč na drugom turniru ABA2 lige ekipa Darka Vujačića igra danas. Rival je Šenčur koji debituje u ovom takmičenju, a na čijoj klupi sjedi bivši igrač Budućnosti Miljan Pavković. Nakon toga slijede dueli protiv Širokog (25. 11) i Vrijednosnica (27.11).

"Bilo je dosta povreda, dosta bolesnih igrača. Sa nekom dozom samopouzdanja idemo u Sarajevo. Moram istaći da nemamo potrebnu svježinu, a nivo forme i igre nije na zavidnom nivou. Sigurno neće biti lako. Nismo fizički spremni i neće biti lako da fizički iznesemo tri utakmice. Idemo korak po korak. Vidjećemo kako ćemo reagovati na prvu utakmicu. Momci će biti spremni da daju maksimum u ovom momentu. Nadamo se dobrom rezultatu i na ovom ‘balonu’”, rekao je Vujačić.

Za razliku od Sutjeske slovenačka ekipa je bez pobjede u ABA2 ligi.

"Šenčur je dobra, nezgodna ekipa. Dosta trče u tranziciji, dosta napadaju individulano, jaki su u igri jedan na jedan. Nezgodan su protivnik, sigurno će izgledati bolje nego na Zlatiboru. Tražiće prvu pobjedu, a mi ne smijemo da se opustimo. Čeka nas zahtjevan meč", poručio je Vujačić.

Sutjeska će u Sarajevu biti jača za Miloša Popovića koji se povrijedio na prošlom "balonu" i od tada je bio van terena.

"Spletom nekih nesrećnih okolnosti sam imao povrede. Mislim da je konačno to iza mene, da ću biti spreman koliko-toliko da pomognem ekipi u Sarajevu. Daću sve od sebe, vidjećemo koliko će to biti dovoljno. Očekuju nas tri izuzetno teške utakmice, protiv kvalitetnih protivnika. Prva je protiv ekipe Šenčura koja igra dobro. Pokušaćemo da dođemo do pobjede”, kazao je Popović.

Bonus video: