Jokić se vratio sa stilom, Bogdanović nosio Detroit do pobjede nad Denverom

Filadelfija je na svom terenu savladala Bruklin sa 115:106

3664 pregleda 0 komentar(a)
Foto: USA TODAY Sports
Foto: USA TODAY Sports

Košarkaši Detroita iznenadili su na gostovanju ekipu Denvera sa 110:108, i tako su prekinuli niz od sedam vezanih poraza u NBA ligi.

Detroit je serijom 11:1 početkom četvrte četvrtine poveo sa 96:84, da bi domaći tim u nastavku prišao na poen razlike (104:103).

Šut za produžetak je nakon skoka u napadu promašio Aron Gordon. Hrvatski košarkaš Bojan Bogdanović je za goste postigao 22 poena, uz devet skokova, poen manje je dodao Alek Burks, a Kevin Noks drugi je postigao 17 poena, uz osam uhvaćenih lopti.

Nakon što je propustio posljednje tri utakmice zbog koronavirusa, na teren se vratio srpski košarkaš Nikola Jokić.

On je u poraženom timu ostvario učinak od 31 poena, 10 asistencija i devet skokova, i samo jedna uhvaćena lopta ga je dijelila od četvrtog tripl-dabla u sezoni.

Majkl Porter je upisao 18 poena, uz osam skokova, dok je Gordon postigao 17 poena i sedam skokova.

Denver je na sedmom mjestu Zapadne konferencije sa 10 pobjeda i sedam poraza, dok je Detroit na posljednjem 15. mjestu Istočne konferencije sa četiri pobjede i 15 poraza.

Filadelfija je na svom terenu savladala Bruklin sa 115:106.

Domaći tim je bio oslabljen neigranjem Džoela Embida i Džejmsa Hardena, a do pobjede ih je vodio Tobajas Heris sa 24 poena.

Deantoni Melton je dodao 22 poena, dok je Pol Rid imao dabl-dabl učinak u pobjedničkoj ekipi sa 19 poena i 10 skokova.

Kajri Irving je za goste postigao 23 poena, Kevin Durent je imao 20 poena i po pet skokova i asistencija, a Set Kari je dodao 14 poena.

Filadelfija je osma na Istoku sa devet pobjeda i osam poraza, dok je Bruklin 10. sa učinkom od osam pobjeda i 10 poraza.

Sakramento je na gostovanju bio bolji od Memfisa sa 113:109, i tako je došao do sedmog uzastopnog trijumfa.

Tim iz Kalifornije je ostvario najduži pobjednički niz od 2005. godine, a najefikasniji je bio Dearon Foks sa 32 poena, uz osam skokova i šest asistencija.

Harison Barns je upisao 26 poena, dok je Kevin Erter postigao 18 poena (šut za tri 4/7).

Na teren se poslije povrede i jednog propuštenog meča vratio igrač Memfisa Dža Morent, koji je postigao 34 poena, uz sedam uhvaćenih lopti i šest dodavanja, a Džaren Džekson je zabilježio 22 poena.

Sakramento je treći na Zapadu sa 10 pobjeda i šest poraza, dok je Memfis deveti sa skorom 10/8.

Finiks je na svom terenu pobijedio Los Anđeles Lejkerse sa 115:105.

Tim iz Arizone je peti put uzastopno slavio protiv Lejkersa u regularnom dijelu NBA lige.

Sansi su sedmi meč zaredom igrali bez Krisa Pola, a do pobjede su ih vodili Mikal Bridžis i Devin Buker sa po 25 poena, Dvejn Vašington je dodao 15 poena, dok je Deandre Ejton upisao dabl-dabl sa 14 poena i 15 skokova.

Lejkersi su na tri minuta i 55 sekundi prije kraja ostali bez isključenog Patrika Beverlija, a najbolji učinak u gostujućem timu imao je Entoni Dejvis sa 37 poena, 21 uhvaćenom loptom, pet blokada i pet ukradenih lopti.

Loni Voker je postigao 24 poena u poraženoj ekipi, dok je Rasel Vestbruk upisao 21 poen.

Finiks je vodeći na tabeli Zapada sa 11 pobjeda i šest poraza, a Lejkersi su na pretposljednjem 14. mestu sa pet pobeda iz 16 utakmica.

Bonus video: