Prva pobjeda Podgorice u ABA2 ligi

Podgorica bolja od Sloge - 77:66

4017 pregleda 2 komentar(a)
Foto: ABA League j.t.d/Dragana Stjepanović
Foto: ABA League j.t.d/Dragana Stjepanović

Košarkaši Podgorice savladali su večeras Slogu 77:66 u drugom meču na "balonu" ABA2 lige u Sarajevu.

Ekipa Nebojše Bogavca je večeras došla do prve pobjede u regionalnom takmičenju, a ima još tri poraza.

Podgorica je utakmicu prelomila u posljednjih pet minuta kada je serijom 9:0 preokrenula i povela 66:60. Do kraja su košarkaši Sloge uspjeli da priđu samo na poen zaostatka (67:66), ali je Marko Kljajević pogodio trojku i Podgorica je do kraja sačuvala prednost.

"U posljednjoj četvrtini smo odigrali izvanrednu odbranu, primili samo devet poena, dominirali smo u skoku i došli do lakših poena. Mislim da smo oko 30 poena dali iz tranzicije. Dosta smo mladi, dobro trčimo i doveli smo plejmejkera, koji prati to, koji je dobar distributer (Bujhurst). Nama je bilo mnogo teško da igramo ovaj meč - poslije tri poraza je bilo malo dosta tenzije, možda i nekog grča kod igrača, pa smo u prvom poluvremenu prodali devet lopti, poslije kojih smo primili oko 14 poena. Čestitam igračima na želji i borbenosti. Nadam se da ćemo nastaviti u ovom ritmu", rekao je Bogavac poslije utakmice.

Najefikasniji kod Podgorice bio je Mladen Vujić sa 19 poena i sedam skokova. Selim Fofana je ubacio 15, Marko Kljajević 14, a Danilo Brnović 10.

Podgorica u narednom kolu, u subotu (18) igra sa Sparsima.

Standings provided by Sofascore

Bonus video: