Traže pobjedu za novi Eurobasket

Košarkašice Crne Gore večeras (18.30) u Danskoj igraju ključni meč za 1. mjesto u grupi F

5228 pregleda 0 komentar(a)
Selektorka Jelena Škerović, Foto: FIBA
Selektorka Jelena Škerović, Foto: FIBA

Predgrađe Kopenhagena, Gentofte, biće poprište možda i najvažnijeg duela za sedmi uzastopni plasman košarkašica Crne Gore na evropska prvenstva.

Tim Jelene Škerović, u kojem će nakon više od godinu biti naša najbolja igračica svih vremena Jelena Dubljević, protiv Danske će večeras (18.30) tražiti trijumf kojim bi došao na korak od šampionata u Izraelu i Sloveniji. Plan B je da, ako se već izgubi, poraz bude sa što manjom razlikom, jer je moguće da će i to odlučivati o 1. mjestu u grupi F kvalifikacija nakon revanša u Crnoj Gori.

- Vrlo važna utakmica i vrlo malo vremena za pripremu, ali to nije ništa novo. Težak protivnik, stil igre nam mnogo ne odgovara, sa brzom igrom i šutiranjem za tri poena. Spremamo se za to i mislim da ćemo imati odgovor. Važno je da razmišljamo i o razlici ako ne bude rezultat u našu korist, jer će o 1. mjestu odlučivati naš dvomeč protiv njih. Svakako idemo na pobjedu, ali neće biti kraj svijeta i ukoliko se izgubi, jer imamo revanš u Podgorici u februaru - poručila je Škerovićeva.

U timu nema zbog povreda dvije veoma važne igračice - Milice Jovanović i Markiše Getling.

- To će uticati na našu igru. Ali, velika stvar je što se Jelena Dubljević vratila u reprezentaciju. Svi znamo njene kvalitete i šta doprinosi na terenu, sa njom će sigurno biti lakše. U selekciji su i djevojke koje su budućnost ženske košarke u Crnoj Gori, ovo im je šansa da pokažu šta mogu da daju, da steknu iskustvo i osjete težinu nošenja utakmica na svojim leđima - naglasila je selektorka.

Nekada prvu plejmejkerku nacionalnog tima raduje činjenica da su mlade igračice, pogotovo iz Budućnost Bemaxa, pokazale kvalitet i nadmoćno osvojile Evropsko B prvenstvo za mlade.

- Pokazale su kvalitet na tom šampionatu, na treninzima i tokom sezone ga potvrđuju. Marija Leković će moći da pokaže više na ovoj i sljedećim utakmicama, da potvrdi ono što predstavlja u Budućnosti i mladoj reprezentaciji. Ali, i ona i ostale djevojke iz U20 selekcije, ipak, moraju da se adaptiraju na jaču seniorsku košarku, pošto je takmičenje u WABA ligi dosta slabije. Imaju manji broj jakih utakmica i sada moramo da vidimo kako će se pokazati i mogu li da pokažu kvalitet nakon ovako kratkih priprema - zaključila je Jelena Škerović.

Bonus video: