Lazić probudio Budućnost i spriječio senzaciju Cibone u „Morači”

Zagrepčani vodili 43:32, u 23. minutu imali plus sedam (57:50), ali je tada Aleksandar Lazić uzeo stvari u svoje ruke i donio trijumf. U finišu šansu dobio i bivši kapiten Suad Šehović i dao drugu i treću trojku u sezoni. Još pet mu fali da izjednači rekord Siniše Štembergera sa 403 trojke u ABA ligi, a šest da ga nadmaši

24140 pregleda 9 komentar(a)
Aleksandar Lazić na večerašnjem meču, Foto: KK Budućnost Voli/Filip Roganović
Aleksandar Lazić na večerašnjem meču, Foto: KK Budućnost Voli/Filip Roganović

Prije mjesec i po, Cibona je u „Morači” dala 50 poena za 27 i po minuta, ali tada je već bila „pregažena”, jer je od SC Derbija gubila 79:50, a ubrzo je bilo i rekordnih plus 32 za „studente” (82:50).

„Vukovi sa Tuškanca” su od tada napredovali, ali ne bi uradili ono što su večeras uspjeli da nisu imali veliku „pomoć” Budućnost Volija, koja je igrala očajno i dozvolila Zagrepčanima da tek drugi put u hramu crnogorske košarke izbroje do 50 za poluvrijeme.

Srećom, Aleksandar Lazić je bio raspoložen, na svojim leđima nosio ekipu, probudio saigrače i spriječio senzaciju u 8. kolu AdmiralBet ABA lige - 97:76 za „plave”.

Tim Vladimira Jovanovića je dobro počeo meč, vodio 9:3 i činilo se u tim trenucima da je tolika razlika u kvalitetu da bi Cibona mogla da prođe kao Split u 1. kolu.

Ali, kako je vrijeme odmicalo, bilo je očito da Podgoričanima fali samopouzdanja, ali i borbenosti, jer su prečesto i olako ispadali u odbrani da bi to moglo ikako drugačije da se okarakteriše osim kao indolentnost.

Zbog toga je tim Josipa Sesara u finišu 1. i početkom 2. četvrtine serijom 10:0 preokrenuo na 32:24, da bi u 16. minutu imao čak plus 11 (43:32).

Budućnost je do odmora prišla na 48:50, da bi „cibosi” trojkom Borne Kapuste u 23. minutu došli do 57:50.

Tre Bel-Hejns i Lazić su vratili priključak, a onda je reprezentativac Bosne i Hercegovine sa dvije trojke u finišu 3. četvrtine omogućio svom timu da prodiše.

Uz zvuk sirene za kraj tog kvartala je i Igor Drobnjak bio precizan iza linije 6,75, da bi na startu posljednje dionice Marko Jagodić-Kuridža prvi put donio dvocifrenu prednost (73:62).

Lazić je ubrzo dao svoju četvrtu trojku iz pet pokušaja za 80:64, čime je sve bilo riješeno.

Bivši igrač Olimpije, Mege, Dinamika, Primorske i Mornara je meč završio sa 27 poena, što mu je rekord karijere u ABA ligi, a dvocifren učinak su imali još i Bel-Hejns (17), Petar Popović (15) i Alfa Kaba (10).

U finišu je šansu dobio i bivši kapiten Suad Šehović i dao drugu i treću trojku u sezoni. Još pet mu fali da izjednači rekord Siniše Štembergera sa 403 trojke u ABA ligi, a šest da ga nadmaši.

Bonus video: