Jovanović: Dugo sam tražio petorku koja je spremna da igra intenzivno, pogotovo u odbrani

Vladimir Jovanović podsjetio da zbog preloma kostiju u šaci na utakmici reprezentacije BiH protiv Francuske bio bez Kenana Kamenjaša i Edina Atića, kao i da je ekipa imala problema sa stomačnim virusom

5795 pregleda 3 komentar(a)
Foto: KK Budućnost Voli/Filip Roganović
Foto: KK Budućnost Voli/Filip Roganović

Pamtiće se odlično izdanje Aleksandra Lazića i rekord karijere u AdmiralBet ABA ligi (27 poena), ali igra Budućnost Volija u pobjedi nad Cibonom (97:76) bila je za brigu.

Šef stručnog štaba Vladimir Jovanović je, međutim, podsjetio da zbog preloma kostiju u šaci na utakmici reprezentacije BiH protiv Francuske bio bez Kenana Kamenjaša i Edina Atića, kao i da je ekipa imala problema sa stomačnim virusom.

„Ne laka utakmica za nas, definitivno u nezgodnom trenutku, sa prelomima koje imaju Edo i Kamenjaš. U međuvremenu smo imali i problema sa stomačnim virusom, pa smo odradili jučerašnji trening s devet igrača. Bez obzira na to što je Drobnjak juče bio na infuziji, a But na dan utakmice, imali smo nedostatak intenziteta u igri, pogotovo u 1. poluvremenu. Dugo sam tražio petorku koja je spremna da igra intenzivno, pogotovo u odbrani. Kad smo je našli, odvojili smo se”, rekao je Jovanović.

Kada je sezona počela, Aleksandar Lazić je imao minornu ulogu u timu, a na posljednjih nekoliko utakmica je među glavnima.

„Na početku sezone je bio tu kao sedmi spoljnji ili šesti unutrašnji i čekao gdje će se pojaviti problem. Sada imamo problem i na spoljnjim i na unutrašnjim pozicijama, a Laza jako dobro trenira, radi i ponaša se. Čekao je svojih pet minuta, a na moju žalost otvaraju problemi, koje je on na posljednje tri utakmice, počevši od Zadra, preko Pariza do danas, iskoristio. Riješio je sve na pravi način. Može da igra na dvije pozicije, znamo ga kao kvalitetnog odbrambenog igrača, ali je danas imao čak i vrhunsku napadačku partiju”.

Eron Vajt je drugu utakmicu zaredom igrao samo četiri minuta, iako je potpuno zdrav.

„Vajt nema nikakav problem, gledam da koristim igrača koji je u boljoj formi. Na početku sam pokušao da Lazića koristim na ‘trojci’, zbog odsustva Atića i virusa, ali se ispostavilo da nam je više potreban na ‘četvorki’, jer je Vajt van forme”, naglasio je 49-godišnji Čačanin.

Kao i nakon utakmice sa Parizom, pitali smo Jovanovića hoće li dovoditi pojačanja, jer je očito da njegova ekipa sa ovakvom selekcijom i igrom ne može da se nosi s najjačima.

„Nije jednostavno, to je delikatna odluka. Ne bih htio da pričam koje su nam ambicije, jer smo zagazili duboko u sezonu, ali svakako želimo da izgledamo bolje nego večeras. Rekao bih da su dometi nešto umjereniji nego prethodnih sezona, tako je napravljen tim, tako se i ponašamo. Bićemo prisutni na tržištu, ako se ukaže odgovarajuća prilika klub će reagovati. Imamo više od jednog problema, zbog povreda, a na tržištu nije baš velika ponuda”, zaključio je Jovanović.

Trener Cibone Josip Sesar je zamjerio što njegovi igrači nisu više napadali koš, pogotovo u 2. poluvremenu.

„Imali smo 19 asistencija, oni 16, te 36 skokova, od čega 14 u napadu, što govori da smo značajno popravili te aspekte igre. Ali, nismo bili dovoljno agresivni. Izveli smo svega devet slobodnih bacanja, a oni 24, jer su pokazivali agresivnost prema košu, za razliku od nas, koji nismo uspjeli da se snađemo”.

Prije mjesec i po, Cibona je u „Morači” bila potpuno nemoćna protiv SC Derbija, sada je igrala mnogo bolje.

„Hvala vam što se to primijetili. Mislim da smo igrali dobru košarku do 27-28. minuta, poslije toga smo jednostavno stali i prestali da igramo. Smatram da možemo da igramo još ljepše i bolje”, poručio je nekada sjajni šuter.

Bonus video: