Studenti žele nastavak pozitivnih rezultata sa Splitom

SC Derby prošle sezone dobio oba duela sa Splitom, sjutra u gostima od 18 sati žele nastavak pozitivnog niza

1930 pregleda 0 komentar(a)
Mladi centar Ivišić treba da visinom spriječi ofanzivni skok Splita, Foto: Igokea/Nikola Vuruna
Mladi centar Ivišić treba da visinom spriječi ofanzivni skok Splita, Foto: Igokea/Nikola Vuruna

U 8 kolu Admiralbet ABA lige SC Derby gostuje sjutra Splitu od 18 sati. Domaća ekipa je zabilježila svega dva trijumfa, ali u derbijima hrvatske košarke protiv Cibone na svom parketu i na gostovanju Zadru.

Sa druge strane, "studenti" žele da ostanu an pobjedničkom putu nako što su ubjedljivo slavili protiv Borca i imaju skor od tri pobjede i četiri poraza.

Izabranici Andreja Žakelja su prošle sezone nakon produžetaka slavili u Splitu a dobili su i drugi međusobni duel u regionalnoj ligi

"Nakon Borca očekuje nas novo gostovanje i veoma bitan meč. Split je ekipa koja igra brzo i veoma čvrsto. Veoma su dobri i agresivni pri ofanzivnom skoku. Igra im se prije svega vrti oko Mavre i Šortera, ali moramo biti fokusirani na svakog pojedinca. No, želimo da se više bavimo svojom igrom i moramo biti energetski na visokom nivou ako želimo pozitivan rezultat", kazao je trener Studenata Andrej Žakelj.

A organizator igre Splita, Dominik Mavra, dijeli sa Lorenom Džeksonom, plejmejkerom SC Derby-ja, osmo mjesto po efikasnosti u ligi ove sezone sa prosjekom od po 16,1 poen.

"Pred nama je jako bitan meč, nakon pobjede nad Borcem, jer želimo da vežemo par dobrih rezultata. Protiv Splita smo prethodne sezone odigrali dva veoma zanimljiva meča i vjerujem da ćemo i sjutra pružiti dobru partiju. Split je u dobroj formi, savladali su Zadar i Cibonu uz odličnu utakmicu protiv Partizana. Spremali smo se za ovaj meč, dočekujemo spremni utakmicu i vjerujem da možemo do veoma bitne pobjede ukoliko odigramo kako smo dogovorili na treninzima", smatra 19-godišnji centar Studenata Zvonimir Ivišić.

Bonus video: