Sutjeska slavila protiv Vrijednosnica na kraju turnira u Sarajevu

Sutjeska nakon pet kola ima učinak od četiri pobjede i jednog poraza

6202 pregleda 2 komentar(a)
Pokrenuo Sutjesku u drugom dijelu: Andrej Vulević, Foto: Spars Ilidža/Bulend Saciragic
Pokrenuo Sutjesku u drugom dijelu: Andrej Vulević, Foto: Spars Ilidža/Bulend Saciragic

Košarkaši Sutjeske upisali su pobjedu na kraju drugog "balona" ABA2 lige u Sarajevu.

Ekipa Darka Vujačića danas je savladala Vrijednosnice iz Osijeka 73:63 i nakon pet kola u regionalnom takmičenju ima učinak od četiri pobjede i jednog poraza.

Tim koji se takmiči u drugoj hrvatskoj ligi je odolijevao u prvom poluvremenu, utakmicu otvorio sa 5:0, što je bila i maksimalna prednost, ali do iznenađenja nije mogao.

Sutjeska je na poluvremenu imala dva poena prednosti (35:33), a pitanje pobjednika riješila u trećoj četvrtini. Tada je glavnu ulogu na terenu imao Andrej Vulević, pa je nakon njegove trojke ekipa iz Nikšića prvi put imala dvocifrenu prednost - 47:46.

Do kraja meča je Sutjeska imala i 21 poen prednosti, ali su Vrijednosnice uspjele da ublaže poraz.

"Prvo poluvrijeme smo odigrali kao prethodna dva meča - vidi se da smo nespremni, neuigrani...U tom periodu smo promašili veliki broj slobodnih bacanja, zicera, imali mnogo izgubljenih lopti. U drugom poluvremenu smo energetski bolje odgovorili. Odbrana je bila dobra - iz dobre odbrane je napad funkcionisao. Čestitam momcima, ovo je za nas veliki uspjeh. Nadam se da ćemo u trećem 'balonu' biti bolji", rekao je trener Sutjeske Darko Vujačić

Najefikasniji kod Sutjeske bio je Miloš Koprivica sa 25 poena i devet skokova. Andrej Vulević i Vladimir Tomašević su imali po 11 poena, a Miloš Popović 10 poena i 11 skokova.

Bonus video: