Žakelj: Za 1. poluvrijeme nemam riječi, momcima čestitam za drugo

„Za nas je svaka pobjeda na strani vrlo bitna. Igramo mnogo bolje kod kuće nego u gostima, a ovo nam je već drugi trijumf van Podgorice. To je vrlo bitno za samopouzdanje, možemo lakše da igramo sljedeće utakmice”, naglasio je slovenački trener

3010 pregleda 0 komentar(a)
Foto: KK SC Derbi
Foto: KK SC Derbi

Velikim preokretom u posljednjih 10-ak minuta, košarkaši SC Derbija su došli do pobjede u Splitu, druge na strani ove sezone, ukupno četvrte u AdmiralBet ABA ligi (85:82).

Andrej Žakelj je bio zadovoljan igrom u drugih 20 minuta, prvih 20 nije umio ni da opiše, jer je njegov tim bio u potpuno podređenom položaju i u jednom trenutku imao i minus 19.

„Čestitam momcima za 2. poluvrijeme, za prvo nemam riječi. Igrali smo bez energije, koncentracije. U svlačionici nismo mnogo pričali, samo minut-dva, ali je bila reakcija, to je najbitnije. Momci imaju kvalitet, pokazali su ga. Moram da izdvojim Hadžibegovića i Tasića koji su igrali povrijeđeni”, rekao je Žakelj.

Slovenački stručnjak je apostrofirao da je odlučila kontrola skoka.

„Ovo je bitna pobjeda, na uvijek nezgodnom terenu. Split je odigrao dobru utakmicu, ali na kraju je presudila naša želja. Iskontrolisali smo skok na kraju utakmice i zasluženo pobijedili”.

Ovo je druga pobjeda Podgoričana na pet gostovanja.

„Za nas je svaka pobjeda na strani vrlo bitna. Igramo mnogo bolje kod kuće nego u gostima, a ovo nam je već drugi trijumf van Podgorice. To je vrlo bitno za samopouzdanje, možemo lakše da igramo sljedeće utakmice”, naglasio je Žakelj.

Trener domaćih Srđan Subotić iz igre nije vadio Dominika Mavru i Luisa Salivena, Šenon Šorter je igrao 38 minuta i 42 sekunde, a i Tajrel Nelson bi proveo više na terenu da nije bio opterećen ličnim greškama.

„Sa malim brojem igrača nismo uspjeli da izdržimo ritam koji je bio potreban da dobijemo utakmicu. Presudio je kvalitet igrača SC Derbija. Igrači su dali maksimum, teško da smo mogli nešto više da uradimo, zbog čega je frustrirajuće izgubiti”.

Povezani članci

28. Novembar 2022.

SC Derbi od minus 19 do velike pobjede nad Gripama

Bonus video: