Budućnost u paklu

Tim Vladimira Jovanovića u 6. kolu Evrokupa večeras (19) gostuju Hapoelu u Tel Avivu

3837 pregleda 1 komentar(a)
Bekovi će biti na muci: Fil But, Foto: Kk Budućnost Voli/filip Roganović
Bekovi će biti na muci: Fil But, Foto: Kk Budućnost Voli/filip Roganović

Na prva dva gostovanja u Evrokupu, košarkaši Budućnost Volija su upisali dvije rutinske i ubjedljive pobjede protiv Šljonska i London Lajonsima. Sada ih, međutim, čeka paklen zadatak - izabranici Vladimira Jovanovića večeras (19 časova) u 6. kolu igraju protiv Hapoela u Tel Avivu, tima koji igra sjajnu košarku i ima fenomenalne navijače.

Tim Denija Franka ima 11 trijumfa i četiri poraza ove sezone, od kojih dva od gradskog rivala Makabija, te dva u Evrokupu protiv Gran Kanarije i Turk Telekoma. U svojoj “Drajn in areni” ima perfektan skor i koš-razliku plus 157 na šest utakmica!

Kada se zna u kakvoj je formi Budućnost, koja je nakon očajne igre u 1. poluvremenu savladala Cibonu u subotu, a prije toga potonula protiv Pariza u “Morači” i volšebnim preokretom porazila Zadar 104:103, jasno je da je čeka pakao.

- Makabi je izuzetno kvalitetan tim, napadački nastrojen. Ima po dva igrača na svakoj poziciji, sa izuzetnim individualnim kvalitetom. Bekovi su napadački orijentisani, ta spoljna linija ima neviđeni kvalitet, igraju kao većina izraelskih timova - sa dosta trčanja, tranizicije, šuteva za tri poena, a u isto vrijeme ima dosta različitih vrsta odbrane, koju mijenjanju vrlo često - upozorava Jovanović.

Igra se vrti oko bekova i krila Gzavijea Manforda, Džordana Mekrea, Džejlena Hourda i Dž’Kovena Brauna, koji svi imaju preko 10 poena u prosjeku u Evrokupu.

- Trebalo bi da uspostavimo standard odbrane, to nam je jako važno. Svaki put kad imamo određenu čvrstinu u defanzivi, igramo dosta lakše u napadu. To bi trebalo da radimo 40 minuta - naglasio je Jovanović.

Na velikim iskušenjima će biti Fil But, kao i ostatak bekovske linije “plavih”.

- Trijumf nad Cibonom je bio dobar za nas, odbranili smo domaći teren. Srećni smo što smo se vratili na pobjednički put, nadam se da ćemo tako nastaviti. Čeka nas Hapoel, veoma dobar tim, sa mnogo dobrih igrača i izuzetnom publikom. Potrudićemo se da odradimo posao u gostima, moramo da igramo zajedno, kao tim, fokusiramo se na zadatke i igramo napad po napad - naglasio je američki bek.

Bonus video: