Budućnost bez greške u gostima u Evropi, pao i Hapoel u Tel Avivu

Tim Vladimira Jovanovića zaustavio bekove izraelske ekipe i slavio 70:64

13190 pregleda 11 komentar(a)
Foto: Yuval Daniel - Hapoel Tel Aviv
Foto: Yuval Daniel - Hapoel Tel Aviv

Treće gostovanje u Evrokupu, treća pobjeda Budućnost Volija. I to mnogo veća od onih nad Šljonskom i London Lajonsima - puleni Vladimira Jovanovića su u Tel Avivu srušili Hapoel (70:64) i nanijeli domaćima prvi poraz u sezoni u „Drajv in areni”, u kojoj su do večeras imali šest pobjeda i koš-razliku plus 157.

Početak nije mogao da bude bolji, pogotovo za Kamerona Rejnoldsa. Nekadašnje krilo Minesote, San Antonija i Hjustona je pogađalo trojke iz svih pozicija, pa je na startu 7. minuta bilo plus 14 (23:9), a 27-godišnji Teksašanin je šutirao 5-5 iza linije 6,75 i imao zakucavanje.

Hapoel se nekako probudio, uz pomoć sa tribina prepolovio zaostatak, Tre Bel-Hejns trojkom vratio osjetniju prednost (40:28), ali je na odmoru bilo osam razlike (40:32).

U 3. četvrtini se stalno vrtjelo oko tih plus osam, da bi u finišu treće i početkom posljednje dionice tim iz Tel Aviva iskoristio pad u igri „plavih” i prišao na 53:55.

Pri tom rezultatu domaći nisu pogodili dva šuta, pa je Petar Popović sa dva bacanja i polaganjem vratio šest razlike na šest i po minuta do kraja (59:53).

Petar Popović
Petar Popovićfoto: Yuval Daniel - Hapoel Tel Aviv

Čekalo se da proradi Rejnolds, koji je u 13. minutu, nakon koša i dodatnog bacanja, stao na cifri od 20 poena.

Srećom, Alfa Kaba je bio na nivou i sa košem lijevom rukom sa četiri metra i zakucavanjem nakon ofanzivnog skoka donio plus osam (63:55) na četiri minuta i 38 sekundi do kraja.

Sve je praktično bilo riješeno kada je Popović na isteku napada, tri minuta i 41 sekundu prije kraja, iz teške pozicije dao trojku za 66:57. Brzo nakon toga je i Rejnolds uz zvuk sirene ubacio svoj treći šut za dva, prekinuo post dug preko 24 minuta i povisio na 68:57.

Rejnolds je bio najefikasniji sa 22 koša, Kaba je ubacio 17, uz 14 skokova (sedam u napadu), Tre Bel-Hejns 14, ali uz loš šut za dva (8-1), a Popović devet (sve u 2. poluvremenu).

Bonus video: