Kaba: Ovakav Rejnolds nam je uvijek potreban; Jovanović: Kada smo riješili ofanzivni skok, riješen je i meč

„Izgubili smo prethodnu utakmicu od Pariza, koju je trebalo da dobijemo. Morali smo da regujemo, znali smo kako igra Hapoel, sa puno intenziteta pred nevjerovatnim navijačima i znali smo da neće biti nimalo lako”, istakao je Alfa Kaba

8499 pregleda 6 komentar(a)
Foto: Yuval Daniel - Hapoel Tel Aviv
Foto: Yuval Daniel - Hapoel Tel Aviv

Velika pobjeda nad Hapoelom u Tel Avivu (70:64) najavila je bolje dane za košarkaše Budućnost Volija.

Nakon pauze zbog FIBA „prozora” i velikog broja odsutnih igrača, „plavi” nisu djelovali dobro, nekako su izvukli pobjede nad Zadrom i Cibonom, ali su večeras u Izraelu pokazali da mogu da igraju odličnu košarku.

Posebno se to odnosi na Alfu Kabu, koji je dominirao u oba reketa i meč završio sa 17 poena i 14 skokova.

„Izgubili smo prethodnu utakmicu od Pariza, koju je trebalo da dobijemo. Morali smo da regujemo, znali smo kako igra Hapoel, sa puno intenziteta pred nevjerovatnim navijačima i znali smo da neće biti nimalo lako. Upisali smo pobjedu i srećni smo”, istakao je francuski centar.

Osim Kabe, odličan je bio i Kameron Rejnolds, koji je u 1. četvrtini ubacio pet trojki.

„Ne mogu da kažem da mi je bilo lako. Nekad igramo dobro, nekad loše, a danas je Rejnolds bio u ritmu, radio je ono što najbolje zna i srećan sam zbog njega. Sjajan je šuter, potreban nam je na ovom nivou na svakoj utakmici”, poručio je 26-godišnji košarkaš.

Jovanović je, razumljivo, bio srećan.

„Otvorili smo veoma dobro utakmicu, sa sjajnim šutem za tri poena. Očekivao sam reakciju Hapoela u 2. poluvremenu, a u jednom periodu smo imali problem sa ofanzivnim skokom rivala. Kada smo to riješili, opet smo preuzeli kontrolu meča i trijumfovali”, naglasio je trener „plavih”.

Budućnost, zanimljivo, u gostima u Evrokupu ima skor 3:0, a u „Morači” je upisala pobjedu i dva poraza.

„Pred nama je još mnogo utakmica, svaka je važna. Već smo propustili neke prilike da trijumfujemo kod kuće, zato je ova pobjeda još bitnija”.

Bonus video: