Utakmica na kojoj ništa ne može da se izgubi

„Studenti” potpuno rasterećeni pred večerašnji duel sa Crvenom zvezdom (17 časova) u „Morači”. Prodaja ulaznica i danas od 12 do 17 časova, po cijeni od 15 eura. Duško Ivanović napominje da je SC Derbi odlična ekipa i da je to veći problem od umora

13264 pregleda 19 komentar(a)
Foto: KK SC Derbi/Filip Roganović
Foto: KK SC Derbi/Filip Roganović

Kada su izvlačeni takmičarski brojevi za sezonu 2022/2023, pa određivan raspored po Bergerovim tablicama, podgoričkim klubovima su se u 9. kolu AdmiralBet ABA lige „namjestila” dva najveća favorita za titulu.

I dok će Budućnost Voli gostovati Partizanu, SC Derbi će biti domaćin Crvenoj zvezdi večeras od 17 časova.

Otkada je Vladimira Jovanovića naslijedio Duško Ivanović, Beograđani igraju kao preporođeni. Iskusni Bjelopoljac je postavio stvari na pravo mjesto i ekipa je od njegovog dolaska upisala četiri pobjede u Evroligi, najubjedljiviji trijumf u sezoni (92:53 protiv Cibone) i dobila „vječiti derbi” protiv Partizana.

To jasno govori ko je favorit u „Morači”, ali „studenti” mogu da igraju rasterećeno, jer nemaju šta da izgube protiv mnogo kvalitetnijeg i fizički nadmoćnog rivala.

„Jedva čekamo meč sa Zvezdom, jednim od dva evroligaša u ABA ligi. Ovo je jedna od utakmica na kojima možemo da budemo rasterećeni. Naravno, pripremamo se najbolje što možemo, a želja i motivacija ne bi trebalo da predstavljaju problem. Znamo ko nam je protivnik, nakon promjene trenera igra dosta brže i agresivnije. Dobio je posljednjih šest mečeva, protiv Partizana sa velikom razlikom. Ali, i mi radimo dobro, atmosfera je odlična i vjerujem da možemo da prikažemo dobru utakmicu”, poručio je trener SC Derbija Andrej Žakelj.

„Studenti” su možda i najbolju utakmicu ove sezone odigrali protiv Partizana u Beogradu, kada su imali 64:64 nakon 30 minuta i izgubili 91:82. Protiv velikana mladi igrači imaju dodatni motiv, jedan od njih je i Tomislav Ivišić.

„Zvezda igra odlično u posljednje vrijeme. Promijenili su trenera i sada su mnogo energičniji, više trče i odbranu pretvaraju u tranziciju, gdje su opasni. Moramo da probamo da spriječimo njihovu igru, zaustavimo bekove i da što duže budemo ravnopravni, kako bismo u posljednjih nekoliko minuta probali da iznenadimo i slavimo”, rekao je talentovani hrvatski centar.

Prodaja ulaznica za utakmicu biće i danas od 12 do 17 časova na biletarnici „Morače”, a cijena je 15 eura.

Duško Ivanović, očito, izuzetno cijeni „studente”.

„Mali razmak između dvije utakmice ne vidim kao najveći problem, već činjenicu da igramo protiv odlične ekipe. Odličan odabir igrača, odlično su trenirani i vođeni. Igraju modernu, brzu košarku sa mnogo tranzicije i kontranapada, i tu moramo da ih zaustavimo”, rekao je 65-godišnji stručnjak.

Bonus video: