Roko Leni Ukić startuje protiv Mornara sjutra

Roko Leni Ukić igraće za Split besplatno u 23. sezoni karijere a sjutra u Topolici proslaviti 38. rođendan

3182 pregleda 3 komentar(a)
Roko je došao da besplatno poogne Splitu, Foto: KK Split/Ivica Čavka
Roko je došao da besplatno poogne Splitu, Foto: KK Split/Ivica Čavka

Mornar sjutra u SC Topolica od 18 sati dočekuje Split u 9. kolu Admiralbet ABA lige. Barani imaju svega tri pobjede, gosti jednu manje a SC Derby ih je u prethodnoj utakmici dobio u Splitu.

Ali u Baru će Spit biti pojačan, došao je Roko Leni Ukić i do kraja sezone igraće za "žute" besplatno.

On je u dva prethdona mjeseca trenirao i sada s priključio Splitu za koji će igrati pod brojem 10. Sjutra će na parketu Topolice proslaviti 38. rođendan.

"Suvišno je i govoriti o Roku, zadovoljstvo je imati ga u ekipi, a sve ovo ostalo sasvim dovoljno kazuje kakav je čovjek. Odluka je zavisila najviše o tome koliko njegovo tijelo može. I kada je na treninzima vidio da to ide u pravom smjeru, nije se dvoumio", kazao je trener Srđan Subotić.

Prvi potpis na funkciji direktora KK Splita stavio je Dejan Žaja.

"Odličan ugovor za klub, hvala Roku na razumijevanju, hvala mu što nastavlja s karijerom. Jer, on je takva igračka veličina da bismo svi voljeli da još dugo traje. Uvjeren sam da će nam puno pomoći i ovu sezonu učiniti sezonom koja će nam donijeti puno radosti", kazao je Žaja.

Roko Leni Ukić je počeo u Splitu, igrao u Baskoniji, Barselona, Virtusu, a onda u NBA Toronto, Milvoki, pa Fenerbahče, Panatinaikos, Cedevitu, Kantu, Vareze, AEK, Bulonj, Antibes i Cedevita Olimpiju.

"Povratak se dogodio brže od očekivanog uslijed situacija s povredama. Nije realno da već sada budem na sto odsto, ali već mjesec dana treniram s ekipom i vjerujem da mogu pomoći. A što reći, evo moje sezone broj 23, idem dalje, pa ćemo vidjeti gdje ću stići", naglasio je Roko.

Bonus video: