Žakelj: Zvezda je u posljednjoj četvrtini ubacila u višu brzinu

„Čestitke Zvezdi na zasluženoj pobjedi. Utakmica je bila lijepa za gledanje, sa puno poena, atraktivnih akcija i sa naše strane. Drago mi je zbog toga, ali nisam zadovoljan nekim stvarima koje smo dogovarali, a nismo ih se držali”, istakao je Andrej Žakelj

5702 pregleda 2 komentar(a)
Foto: KK SC Derbi/Filip Roganović
Foto: KK SC Derbi/Filip Roganović

Kao i protiv Partizana u 3. kolu, SC Derbi je i u duelu sa Crvenom zvezdom u 9. rundi AdmiralBet ABA lige bio ravnopravan takmac tri četvrtine, ali je izgubio 92:76 u „Morači”.

Trener Andrej Žakelj je bio uglavnom zadovoljan igrom, mada je zamjerio ekipi na nekim propustima.

„Čestitke Zvezdi na zasluženoj pobjedi. Utakmica je bila lijepa za gledanje, sa puno poena, atraktivnih akcija i sa naše strane. Drago mi je zbog toga, ali nisam zadovoljan nekim stvarima koje smo dogovarali, a nismo ih se držali. U 2. poluvremenu je bila bolja energija, samim tim i odbrana, ali je Zvezda u posljednjoj četvrtini ubacila u višu brzinu i kvalitetom održala razliku”, istakao je slovenački stručnjak.

„Studenti” su dva najbolja meča ove sezone odigrali protiv beogradskih vječitih rivala.

„Sigurno je motivacija veća protiv najboljih. To je normalno, ali to ne znači da je dobro i pravilno. Trudim se da igrače više motivišem na utakmice sa konkurentima, nekad to ne uspije. Imamo velike oscilacije, od vrlo loše do vrlo dobre igre, ali to je normalno, jer imao dosta mladih igrača”, naglasio je Žakelj, čiji tim je ovom utakmicom ušao u seriju teških duela, jer igra protiv Budućnost Volija, Cedevita Olimpije, FMP-a i Igokee.

Bonus video: