Debakl Budućnosti u Beogradu i dokaz da ova ekipa nema kvalitet za velika djela

Budućnost izgubila od Partizana 106:77. Ekipa koja je sastavljena tokom ljeta, jednostavno, nema ni igrački kvalitet, niti je fizički ravnopravna najboljim timovima u ABA ligi i Evrokupu. Ako ne bude dodatne selekcije, i polufinale ABA lige će biti veliki uspjeh

23056 pregleda 34 komentar(a)
Aleksandar Lazić na utakmici u Beogradu, Foto: KK Partizan
Aleksandar Lazić na utakmici u Beogradu, Foto: KK Partizan

Ako nekome porazi od Hamburg Tauersa i Pariza u „Morači” nisu bili dokaz da Budućnost Voli ove sezone nema kvalitet za velika djela, večerašnji „derbi” 9. kola AdmiralBet ABA lige je poslužio kao najbolji budilnik - tim Vladimira Jovanovića je bio potpuno inferioran protiv Partizana i bilo je samo pitanje kolika će biti konačna razlika.

Na kraju je bilo 106:77, a „plavi” ni u jednom trenutku nisu djelovali kao ekipa koja može da igra na nivou učesnika Evrolige i glavnog favorita za osvajanje regionalnog takmičenja.

Ekipa koja je sastavljena tokom ljeta, jednostavno, nema ni igrački kvalitet, niti je fizički ravnopravna najboljim timovima u ABA ligi i Evrokupu. Ako ne bude dodatne selekcije, i polufinale ABA lige će biti veliki uspjeh.

Opravdanja za večerašnju igru nema, niti može da se iko skriva iza činjenice da zbog povreda nije bilo Kenana Kamenjaša i Edina Atića, da je ekipa kasno počela pripreme, da je posljednji FIBA „prozor” oduzeo vrijeme za uigravanje... Stvar je jednostavna - selekcija je loše napravljena i potrebno je mnogo promjena da bi „plavi” mogli da se nose sa Partizanom, Crvenom zvezdom, ali i brojnim ekipama u Evrokupu...

KK Budućnost Voli, KK Partizan
foto: Sofascore

Početak je nagovijestio šta čeka Budućnost, jer je u 2. minutu bilo 9:0, a da gosti do tada čak nisu ni šutnuli, već su izgubili tri lopte i napravili nesportski faul! Do kraja 1. četvrtine, Jovanovićev tim se razbudio, prišao na 25:23, ali je već u drugoj dionici riješeno pitanje pobjednika, jer je Partizan stalno povećavao prednost do plus 19 na odmoru (53:34).

Tim Željka Obradovića se tu nije zaustavio, igrači koji u Evroligi imaju epizodne ili sporedne uloge su rešetali koš Podgoričana (Uroš Trifunović, Tristan Vukčević, Jam Madar...), a imali su i motiv da se nametnu legendarnom stručnjaku.

Gregor Glas je ušao u posljednjoj četvrtini, uz ovacije sa tribina „Štark arene”, a trojkom i atraktivnim zakucavanjem podigao na rekordnih plus 37 (104:67) na dva minuta do kraja.

Ako je išta bilo dobro, to je što je Suad Šehović u 39. minutu dao 399. trojku u ABA ligi i došao na četiri pogotka iza linije 6,75 od rekorda Siniše Štembergera.

PARTIZAN - BUDUĆNOST VOLI 106:77 (25:25, 28:11, 26:18, 27:25)

Beograd - „Štark arena”. Gledalaca: 5.778. Sudije: Boltauzer (Slovenija), Hordov (Hrvatska), Stapić (BiH).

Partizan: Vukčević 15, LEDEJ 5 (2-2), PANTER 7, PAPAPETRU 7, Egzum 8 (3-3), Brodzijanski 9 (4-3), Naneli 1 (2-1), Glas 5, LESOR 12 (8-6), Trifunović 12, Anđušić 11 (2-2), MADAR 14 (2-2).

Budućnost Voli: REJNOLDS 16 (2-2), BEL-HEJNS 8, Šehović 3, But 8 (8-5), KABA 7 (2-1), Lazić 12, Vajt 3, Ilić 8, JAGODIĆ-KURIDŽA 6, Drobnjak 4 (4-4), POPOVIĆ 2 (2-0).

Bonus video: