Jovanović: Očekivao sam reakciju Partizana, to smo i dobili

„Došli smo motivisani, znali smo naše prednosti i mane, kao i Partizanove. Pokušali smo da pariramo, to smo možda uspjeli u pola četvrtine, ali se rival prije svega energijom, jakom odbranom na lopti i skokom u napadu, koji nismo riješili do kraja utakmice, odvojio. To nismo mogli da pratimo”, rekao je Vladimir Jovanović

8330 pregleda 12 komentar(a)
Foto: KK Partizan
Foto: KK Partizan

Poslije veoma ubjedljivog poraza od Partizana (106:77), trener Budućnost Volija je istakao da je ovaj meč došao u lošem momentu za njegov tim. Razlog? Beograđani su morali da se izvuku iz krize nakon četiri vezana poraza.

„Trenutak u kojem smo igrali nije bio baš najbolji, s obzirom na Partizanove rezultate prije meča i najave samog Željka Obradovića da će morati bolje. Očekivao sam njihovu reakciju, to smo i dobili”, rekao je Jovanović.

Mlađi od dvojice stručnjaka iz Čačka je istakao da je njegov tim parirao samo u polovini 1. četvrtine.

„Došli smo motivisani, znali smo naše prednosti i mane, kao i Partizanove. Pokušali smo da pariramo, to smo možda uspjeli u pola četvrtine, ali se rival prije svega energijom, jakom odbranom na lopti i skokom u napadu, koji nismo riješili do kraja utakmice, odvojio. To nismo mogli da pratimo”.

„Crno-bijeli” su dominirali i pokazali da su nekoliko nivoa iznad „plavih”.

„Počeli smo agresivno i držali tu agresivnost cijelim tokom utakmice. Znali smo da nam je ovaj meč izuzetno važan, s obzirom na seriju loših rezultata koji su iza nas. Čestitam igračima, jer smo odigrali veoma agresivno i veoma dobro protiv dobre ekipe Budućnosti. Sve najbolje rivalu na narednim utakmicama, prije svega u Evropi”, rekao je Obradović.

Čovjek koji je devet puta osvajao Evroligu je dao šansu svima, a nametnuli su se mladi Tristan Vukčević (15 poena) i Uroš Trifunović (12).

„Tristan i Uroš su promijenili način treninga, treniraju mnogo bolje, ali nije tačno da ranije nisu igrali. Mislim da nijedan igrač nema više od 20 minuta u prosjeku u ABA ligi, svi su između 14 i 20. Igrali su i ranije, a večeras su bili dobri, posebno Trifunović. Tristan je bio bez promašaja u napadu, ali je imao nekih propusta u odbrani. Pričao sam sa njima i rekao da će dobijati priliku da igraju sve više ako nastave da ovako treniraju. To određuje ko će koliko da igra. Mnogo je prosto”, zaključio je Obradović.

Bonus video: