Pavićević nakon pobjede nad Splitom: Ako se neki ne promijene, brzo ćemo se pozdraviti

„Odužih priču, ali došao je momenat da ih javno prozovem. Niko ovdje ne igra za džabe, da li primao platu euro, pet, hiljadu, 10, 15, to moraš da opravdaš kao na svakom drugom radnom mjestu. Strpljiv sam, ali ako se ne promijeni, biće da se pozdravljamo brzo”, poručio je Mihailo Pavićević

4749 pregleda 6 komentar(a)
Foto: KK Mornar/Media Pro
Foto: KK Mornar/Media Pro

Mornar je savladao Split 104:88, upisao četvrtu pobjedu u devet mečeva AdmiralBet ABA lige, a Mihailo Pavićević je na pres konferenciji više pričao o rezervama koje nisu opravdale povjerenje.

„Sada je svaka pobjeda mnogo bitna, jedna te diže gore, s porazom ideš prema dnu. Nije lako igrati takve utakmice sa ekipom koja je sastavljena ove godine i igračima koje još ne poznajem toliko dobro da znam kako će reagovati pod pritiskom”.

Zamjerio je svojoj ekipi na igri u prvih 20 minuta.

„Vidjela se nervoza u 1. poluvremenu, pravili smo greške u odbrani i dozvoljavali im lake poene iz situacija koje smo pripremali cijele sedmice, pa sam na odmoru tražio igračima da ‘zarate’ košarkaški. U 3. četvrtini smo stisnuli u odbrani, nismo dali njihovim najboljim igračima, pogotovo Mavri, da nam prodorima pravi rusvaj u reketu. Kada smo došli do 10 razlike, ušli smo u mirnije tokove, namjestili napade iz kojih smo dosta lako poentirali i priveli utakmicu kraju”.

Tada je krenuo sa kritikama na račun svojih igrača.

„Rekao sam da će se odsustvo Mihailovića osjetiti, ali da je to odlična prilika za igrače koji su imali manju ulogu da preuzmu odgovornost, da vidim želju. Ali, kod nekih to već postaje zabrinjavajuće, pokušavam na lijep i korektan način da ih probudim, ali kako dođe utakmica vrlo se neodgovorno ponašaju. Kad kročiš na teren, minutažu moraš da zaslužiš odbranom”.

Na meti je bio Džastin Pirs, koji je petu od posljednjih šest utakmica završio bez poena, a samo je protiv Mege ubacio dva.

„Nikome ne stavljamo mač iznad glave, ne tražim ništa posebno, samo da daju sve od sebe. Na tajm-autu sam napravio akciju za Pirsa, jer sam znao da će ostati sam u uglu, tako je i odigrano, a on se uplaši, ulazi i gubi loptu. Odmah sam mu rekao: Ako se plašiš da šutneš loptu, nemoj da igraš košarku”.

Povezani članci

05. Decembar 2022.

Mornar savladao Split, Raselu falio skok za tripl-dabl

Tu se monolog Pavićevića nije prekinuo.

„Kad vam kaže neki igrač da se boji trenera, to je najgore što može da uradi. Što se Rasel ne boji mene? Što se Džordan nije bojao trenera, Kari? To su alibi odgovori alibi igrača, odnosno neigrača. Odužih priču, ali došao je momenat da ih javno prozovem. Niko ovdje ne igra za džabe, da li primao platu euro, pet, hiljadu, 10, 15, to moraš da opravdaš kao na svakom drugom radnom mjestu. Neće imati još mnogo šanse. Strpljiv sam, ali ako se ne promijeni, biće da se pozdravljamo brzo”, poručio je Pavićević.

Trener Splita Srđan Subotić smatra da su meč odlučili centri domaćih.

„Presudila je visoka linija Mornara, ne Rasel, koji je odigrao vrhunsku utakmicu. Centri su imali mnogo skokova u napadu, jako su se dobro izvukli nakon lošeg starta, a mi nismo bili dovoljno čvrsti kod prodora. Bez četiri smo igrača, sada nije bilo ni Šortera, koji nam je glavni, vidljivo je bilo da nam fali. Ukić je igrao ranije nego što je trebalo, nije ni blizu forme, ali smo morali da ubrzamo njegov povratak zbog brojnih izostanaka”, naglasio je Subotić.

Bonus video: