Jovanović: Momci daju sve da se mečevi dobiju

Budućnost Voli večeras savladala Trento 73:58 u 7. kolu Evrokupa

5103 pregleda 4 komentar(a)
Jovanović (arhiva), Foto: KK Budućnost Voli/Filip Roganović
Jovanović (arhiva), Foto: KK Budućnost Voli/Filip Roganović

Trener Budućnost Volija Vladimir Jovanović je pohvalio svoje izabranike i napomenuo sa kakvim se sve problemima susreo pred meč sa Trentom u 7. kolu Evrokupa.

Budućnost je večeras savladala italijansku ekipu 73:58 i upisala petu pobjedu u ovom takmičenju.

„Veoma teška utakmica za nas, imali smo puno problema sa sastavom. Kamenjaš i Atić su van terena više od 20 dana, a Rejnolds na treningu u utorak nije mogao ni da šutne zbog problema sa laktom. Igrao je na svoju želju i uz puno truda medicinskog tima, ali nije mogao da bude na svom nivou, jer je ostao bez svog najjačeg oružja - šuta. I Igor Drobnjak je imao problema sa virusom", otkrio je trener "plavih".

29 poena dala je više Budućnost Voli od Trenta dok je na parketu bio Igor Drobnjak

Stručnjak iz Čačka smatra da su dva poluvremena bila gotovo preslikana.

„Počeli smo meko, pogotovo u odbrani, dozvolili mnogo ofanzivnih skokova, ali smo onda našli igrače koji su pojačali intenzitet u odbrani, dali lake poene i imali dobra rješenja u odbrani. Isto je bilo u 2. poluvremenu, ali smo poslije 5-6 minuta našli ritam. Momci zaslužuju pohvale, daju sve od sebe da se utakmice dobijaju i da Budućnost dobro izgleda."

Eron Vajt više nije igrač Budućnosti, čeka se samo ozvaničenje.

„On je na izlaznim vratima. To je obostrana želja - on je od kluba očekivao više, ali i klub od njega. Nije bio zadovoljan ulogom i pitanje je kako će klub to da riješi", istakao je Jovanović.

Bonus video: