Jovanović pred prvi podgorički derbi u sezoni: SC Derbi ima trio kojem moramo da odgovorimo

Duel Budućnost Voli - SC Derbi je u subotu od 20 sati

4415 pregleda 0 komentar(a)
Foto: KK Budućnost Voli/Filip Roganović
Foto: KK Budućnost Voli/Filip Roganović

Sredinom marta je Budućnost Voli u AdmiralBet ABA ligi doživjela poraz koji je bio teško zamisliv s obzirom na to da je stigao od ekipe koja joj je praktično kao "mlađi brat".

Tada je "plave" šokirao SC Derbi, slavio 89:84, a Budućnost skoro devet mjeseci kasnije ima veliki imperativ - mora da slavi kako zna i umije jer je u regionalnom takmičenju već bilo previše poraza.

Ukupno četiri - redom su od tima Vladimira Jovanovića bolji bili Crvena zvezda, FMP, Igokea i Partizan.

Prvi podgorički derbi u sezoni je sjutra u "Morači" od 20 sati.

"Zgusnut raspored je prethodio ovoj utakmici, naš sastav je svakim danom sve kraći, pa nema dileme da će biti ozbiljna utakmica. Čeka nas protivnik koji će biti motivisan, tim koji ima i mladost i kvalitet gdje dominiraju Džekson, Megi i Tasić. Taj trio zna kako da igra, kako da materijalizuje prednosti. Mi moramo da nađemo energiju da odgovorimo, da pokušamo da oporavimo neke igrače za ovaj meč i da budemo na nivou koji je neophodan da bismo došli do pobjede", rekao je Jovanović.

Igor Drobnjak vjeruje da je težak period iza Budućnosti.

"Nakon teškog poraza od Partizana smo se iskupili u Evrokupu pobjedom nad Trentom. Potrošili smo se, ali i odigrali dobro. Trudimo se da budemo pravi za SC Derbi i da napravimo dobru uvertiru za gostovanje Gran Kanariji", istakao je plejmejker "plavih".

Bonus video: