Podgorički derbi: Budućnost ne želi novo iznenađenje

SC Derbi je bio bolji u posljednjem međusobnom duelu u regionalnom takmičenju

4360 pregleda 0 komentar(a)
Foto: KK SC Derbi
Foto: KK SC Derbi

Sredinom marta je Budućnost Voli u AdmiralBet ABA ligi doživjela poraz koji je bio teško zamisliv s obzirom na to da je stigao od ekipe koja joj je praktično kao “mlađi brat”.

Tada je “plave” šokirao SC Derbi, slavio 89:84, a Budućnost skoro devet mjeseci kasnije ima veliki imperativ - mora da slavi kako zna i umije jer je u regionalnom takmičenju već bilo previše poraza.

Ukupno četiri - redom su od tima Vladimira Jovanovića bolji bili Crvena zvezda, FMP, Igokea i Partizan.

Prvi podgorički derbi u sezoni je večeras u “Morači” od 20 sati.

"Zgusnut raspored je prethodio ovoj utakmici, naš sastav je svakim danom sve kraći, pa nema dileme da će biti ozbiljna utakmica. Čeka nas protivnik koji će biti motivisan, tim koji ima i mladost i kvalitet gdje dominiraju Džekson, Megi i Tasić. Taj trio zna kako da igra, kako da materijalizuje prednosti. Mi moramo da nađemo energiju da odgovorimo, da pokušamo da oporavimo neke igrače za ovaj meč i da budemo na nivou koji je neophodan da bismo došli do pobjede", rekao je Jovanović.

Igor Drobnjak vjeruje da je težak period iza Budućnosti.

"Nakon teškog poraza od Partizana smo se iskupili u Evrokupu pobjedom nad Trentom. Potrošili smo se, ali i odigrali dobro. Trudimo se da budemo pravi za SC Derbi i da napravimo dobru uvertiru za gostovanje Gran Kanariji", istakao je plejmejker “plavih”.

SC Derbi je imao dvije pobjede u nizu, onda je prethodnog vikenda kod kuće poražen od favorita - bolja je bila Crvena zvezda.

"Budućnost je i uz skraćen roster uvijek odličan tim, što je pokazao pobjedom protiv Trenta u Evrokupu. Sigurno da će postojati velika motivacija sa obje strane, tako da nas čeka težak meč. U ovoj utakmici moramo od početka da budemo na fizičkom i energetskom maksimumu ako želimo da dođemo do pozitivnog rezultata", jasan je trener “studenata” Andrej Žakelj.

Nikola Pavlićević dobro zna šta znači igrati protiv Budućnosti.

"Budućnost je kvalitetan protivnik koji konkuriše za sam vrh ABA lige. Ulazimo u ovaj meč rasterećeno i želimo da damo maksimum. Ako bude tako, onda dobar rezultat ne bi trebalo da izostane. Mislim da smo se dobro pripremili za ovu utakmicu, dobro poznajemo sve igrače Budućnosti, kao i oni nas", kazao je Pavlićević.

Bonus video: