Vučević i glasine o Lejkersima: Ne trošim energiju na to, rado ću pričati sa Čikagom o nastavku

Njemu ugovor sa Čikagom ističe na kraju sezone, a glasine su da pregovori o produžetku nisu napredovali...

1910 pregleda 2 komentar(a)
Foto: Reuters
Foto: Reuters

Američki mediji su prošle sedmice javili da postoji mogućnost da Nikola Vučević NBA karijeru nastavi u Lejkersima, koji, navodno, planiraju da pošalju Čikagu ponudu za razmjenu i igrača – u Los Anđeles bi se, prema tim glasinama, pored crnogorskog asa preselio i Demar Derozan, a Bulsi bi dobili Rasela Vestbruka i buduće pikove u prvoj rundi drafta.

Vučević je u razgovoru za francuske medije kazao da se ne obazire na spekulacije.

“Iskreno, ne obraćam previše pažnje na to. U 99 odsto slučajeva to su samo glasine, ponekad zbog klikova, ponekad može biti nešto, ali mi to ne znamo. U početku mi je to malo smetalo, jer sam bio mlađi. Danas znam da je to nešto što je van moje kontrole. Ne mogu ništa da uradim po tom pitanju, pa se trudim da ne trošim energiju na to”, kazao je Vučević.

Njemu ugovor sa Čikagom ističe na kraju sezone, a glasine su da pregovori o produžetku nisu napredovali...

“Već sam 11 godina u NBA i već sam imao velike ugovore, naredni ugovor ne mora da mi promijeni život. To nije nešto što me pritiska. Naravno, važno mi je, želim da imam još jedan ugovor i nešto što mislim da zaslužujem. S druge strane, ako se ne dogovorimo, ovog ljeta ću biti slobodan igrač, tako da mogu da biram gdje želim da idem, ili da ostanem ovdje. Na meni će biti da napravim izbor. Postoji nešto pozitivno u oba slučaja. Ako iz Čikaga žele da razgovaramo, rado ću to učiniti. U suprotnom, sačekaćemo ljeto pa ćemo da vidimo šta će da bude”, rekao je Vučević.

Bonus video: