Pavićević: Ivanović je najveće pojačanje Zvezde, došao je i napravio seriju s ekipom koja je bila u žestokom problemu

„Nije zabilježeno u skorije vrijeme da je neki trener od ekipe koja je bila u žestokom problemu, gdje se postavljao znak pitanja iznad svakog igrača, došao i napravio ovakvu seriju. Način na koji Zvezda igra i ostvaruje pobjede je impozantan”, poručio je Mihailo Pavićević

8230 pregleda 3 komentar(a)
Mihailo Pavićević i podgorički sudija Igor Dragojević na večerašnjoj utakmici, Foto: ABA liga/Dragana Stjepanović
Mihailo Pavićević i podgorički sudija Igor Dragojević na večerašnjoj utakmici, Foto: ABA liga/Dragana Stjepanović

Seriju teških utakmica, košarkaši Mornara su otvorili porazom od Crvene zvezde u Beogradu (93:77).

Tim Mihaila Pavićevića nije razočarao, naprotiv, pogotovo kad se uzme u obzir da zbog povrede šake nije bilo Vladimira Mihailovića.

„Čestitke Zvezdi na zasluženoj pobjedi, ali i mojim igračima. Prije utakmice sam rekao da želim da damo maksimum i nemam šta da im zamjerim. Probali smo zonskom odbranom da poremetimo fizičku dominaciju rivala na svim pozicijama, u nekim periodima smo se držali”, istakao je Pavićević.

Trener Mornara je u superlativima pričao o kolegi sa klupe Zvezde, sa kojim je bio i rival na terenu prije 40-ak godina.

„Najveće pojačanje Zvezde ove godine je Duško Ivanović. Znamo se iz igračkih dana, odnos kakav je imao kao igrač, ima i sada kao trener. On je rođeni pobjednik, vidi se da je pobjednički mentalitet prenio na ekipu. Nije zabilježeno u skorije vrijeme da je neki trener od ekipe koja je bila u žestokom problemu, gdje se postavljao znak pitanja iznad svakog igrača, došao i napravio ovakvu seriju. Način na koji Zvezda igra i ostvaruje pobjede je impozantan”, poručio je Pavićević.

Povezani članci

10. Decembar 2022.

Mornar nije razočarao u Beogradu, Rasel brojao do 35

Ivanović je stigao nakon loših izdanja „crveno-bijelih” i rastanka sa Vladimirom Jovanovićem, a nanizao je devet pobjeda, od kojih dvije u „vječitim derbijima”.

„Zadovoljan sam i pobjedom i pristupom igri. Mornar je pokazao da je ozbiljna ekipa, napravio nam je puno problema sa zonom 40 minuta. Imali smo rješenja, otvorene šuteve, unutrašnju igru, ali teško je napadati zonu. Igrali smo dosta dobar presing na Raselu, koji je pokazao izvanredan kvalitet. Znali smo da je Mornar opasna ekipa, igrači su profesionalno odradili posao”, istakao je 65-godišnji Bjelopoljac.

Bonus video: