Jovanović: Ozbiljno smo shvatili meč; Žakelj: Nismo bili pravi

„Plavi” već u nedjelju ujutro kreću ka Kanarskim ostrvima na meč sa Gran Kanarijom, koji se igra u utorak. Pitanje je da li će u timu biti Tre-Bel Hejns, koji je u posljednjoj četvrtini zamijenjen nakon povrede skočnog zgloba

6174 pregleda 0 komentar(a)
Foto: KK Budućnost Voli/Filip Roganović
Foto: KK Budućnost Voli/Filip Roganović

Veoma uzbudljiv podgorički derbi u AdmiralBet ligi pripao je Budućnost Voliju, koja je sa 11 poena zaključila meč i odbila posljednji nalet SC Derbija za konačnih 88:76.

U „Morači” je bilo svega 150 gledalaca, jer se termin preklapao sa četvrtfinalem Mundijala Francuska - Engleska.

„Nezgodan termin po svim parametrima, prije svega zbog fudbala”, napomenuo je trener „plavih” Vladimir Jovanović.

Njegov tim je odlično počeo meč, dobio 1. četvrtinu 31:15, u drugoj imao plus 18, ali je ušao u probleme.

„Od 1. minuta smo imali pravi pristup, jer ono što je Studentski centar za dvije godine učešća u ABA ligi pokazao je više nego dobro. Ne bi bilo čudo da je i dobio Budućnost. Uz malu rotaciju i povrijeđene igrače, koji duže nisu tu, pojavljuju se i sitni problemi, o kojima sada ne bih pričao. Momci koji su izašli su shvatili meč kao važan, jer smo imali propuste i slabije nastupe u ABA ligi. Kad su krenule zamjene, došlo je do nekoliko padova, što je SC Derbi znalački iskoristio, jer ima napadački potencijal kod nekoliko igrača koji su na nivou ABA lige i više nego kvalitetni”, istakao je Jovanović.

„Plavi” već u nedjelju ujutro kreću ka Kanarskim ostrvima na meč sa Gran Kanarijom, koji se igra u utorak. Pitanje je da li će u timu biti Tre-Bel Hejns, koji je u posljednjoj četvrtini zamijenjen nakon povrede skočnog zgloba.

„Čeka nas jako težak put do Las Palmasa, krećemo već ujutro u 9.30. Utakmica će biti teška, a ne znam u kakvom sastavu ćemo biti, jer je Tre uganuo zglob pri kraju utakmice”, rekao je Jovanović i čestitao SC Derbiju i svom kolegi Andreju Žakelju.

Slovenački stručnjak je zažalio zbog lošeg početka.

„Budućnost je zasluženo pobijedila, mi večeras nismo bili pravi. Počeli smo previše mekano, 1. četvrtina nas je koštala možda pobjede ili boljeg rezultata. U 2. poluvremenu smo podigli agresivnost, ali je tako trebalo da igramo i u prvom. Došli smo, ipak, do situacije da smo mogli da preokrenemo utakmicu, ali je nekoliko šuteva Megija, koje smo vidjeli u košu, izašlo iz obruča”, rekao je Žakelj.

Bonus video: