Džikić: Zavisi o čemu želite da pišete...

1 komentar(a)
Aleksandar Džikić, Foto: Savo Prelević
Aleksandar Džikić, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 24.09.2017. 13:53h

Cedevita je bila nepremostiva prepreka za Budućnost Voli u finalu Super kupa ABA lige (78:69), pa je prvi trofej u sezoni u regionalnom takmičenju otišao u Zagreb.

Iako ne na poluvremenu uspjela da nadoknadi veliki minus iz prve četvrtine, čak je na odmoru i vodila (35:34), čini se da je loše početak meča na kraju koštao "plave" poraza. Podgoričani su, naime, promašili svih 14 šuteva iz igre u prvoj četvrtini, koju su izgubili 21:2!

"Cedevita je u ovom momentu bila uspješnija, konkretnija u nekim stvarima i uz Zvezdu vjerovatno najkvalitetnija u ligi. Potrebno nam je vrijeme da posložimo sve kockice. Početak je bio nezadovoljavajući, toliko da je bilo vrlo dobro što smo vodili na kraju poluvremena. Zavisi ko će o čemu da piše, o tome da smo loše igrali u prvoj ili odlično u drugoj četvrtini", rekao je trener Budućnost Volija Aleksandar Džikić.

Boljom igrom u nastavku, crnogorski šampion je uspio da osam minuta prije kraja utakmice dođe do 58:58.

Međutim, Cedevita je zatim napravila seriju 10:0 i prelomila meč, a sve je bilo odlučeno kada je Kevin Marfi pogodio trojku za 76:67, 50 sekundi prije kraja...

"Cedevita ima individualni kvalitet. Uradili smo šta smo mogli da joj otežamo igru, ali to su stvarno kvalitetni igrači. Izašli smo bez povreda i to je vrlo dobro. Potrošili smo se u ova četiri dana", dodao je Džikić.

Na putu do finala, Budućnost Voli je pobijedila Ciboonu (96:90) i Mornar (82:65), a finale je odigrala bez Suada i Seada Šehovića, te Kajla Lendrija.

"Čeka nas kratak odmor i priprema za Zadar. Bićemo kvalitetniji kada se vrate braća Šehović i Lendri, trebalo bi da budu spremni za Zadar", zaključio je strateg "plavih".

Bonus video: