Đorđević: Nijesam očekivao debakl Hrvatske

Na pitanje novinara o kvalitetu plejmejkera koji je potreban hrvatskoj selekciji Đorđević je istakao da ih nije teško pronaći u regionu
50 pregleda 5 komentar(a)
Saša Đorđević, Aleksandar Đorđević, Foto: Reuters
Saša Đorđević, Aleksandar Đorđević, Foto: Reuters
Ažurirano: 24.09.2017. 10:20h

Selektor reprezentacije Srbije Aleksandar Đorđević istakao je da su velika želja i zajedništvo bili presudni u osvajanju medalje srpskog tima na Eurobasketu., piše Sport klub.

Đorđevićev Bajern je trenutno na pripremnom turniru u Zadru, na kom će se protiv ekipe Brose Bamberga boriti za treće mjesto. Šampion Evrope Fenerbahče će u finalu odmjeriti snage sa moskovskim CSKA, a učesnici su još i domaćin turnira Zadar i Himki.

Selektor reprezentacije Srbije otkrio je kakvu sezonu očekuje na klupi njemačkog kluba.

"Uvijek postavljam ljestvicu rezutlata najviše moguće. Želimo titulu u njemačkom prvenstvu, igramo i Evrokup, tu ćemo probati da doguramo što dalje. Imamo sjajnu organizaciju, odlične navijače, izvanredan smo klub. Imamo sve uslove da dođemo do uspjeha. Potrebno je malo pameti, sreće i rada".

Đorđević je prokomentarisao i uspjeh selekcija u regionu na nedavno završenom Evropskom prvenstvu.

"Očigledno je poslije svih ovih godina da ja kada kažem da idemo po medalju, u to i vjerujem. To je zato što vjerujem u naš rad, u plan koji smo napravili, u selekciju igrača i u sve njih. Ponosan sam na sve što smo prošli ovog ljeta. To je jedan uspjeh koji proizilazi iz rada i ispunjenja svih zadataka koje smo postavili", rekao je Đorđević i dodao:

"Nijesam očekivao debakl hrvatske selekcije. Stvarali su dobre rezultate do sada i plasirali se i na Olimpijske igre. Iskreno, mnogo više vodim računa o našoj srpskoj reprezentaciji nego o drugim selekcijama. Slovenija apsolutno nije jedno od najvećih iznenađenja u istoriji košarke. Oni su prije četiri godine bili peti i igrali su jednu vrhunsku košarku sa selektorom Maljkovićem, to ljudi zaboravljaju. Bili su sigurno najbrža ekipa na prvenstvu, naišli su na tadašnje šampione Francuze u četvrtfinalu i izgubili. Pokazali su kvalitet još tada. Slovenija u posljednjih desetak godina daje kvalitetne igrače i za evropsku i za svjetsku košarku".

Na pitanje novinara o kvalitetu plejmejkera koji je potreban hrvatskoj selekciji Đorđević je istakao da ih nije teško pronaći u regionu.

"Ne poznajem toliko dobro hrvatske plejmejkere. Ja gledam srpske plejmejkere, koji su nama potrebni. Ali smatram da na našim prostorima uopšte ima sjajnih igrača, talentovanih i fizički spremnih. Iz njih samo treba izvući ono najbolje, a to je želja i volja da se brane boje nacionalne zastave", rekao je selektor Srbije.

Đorđević je na svoj način odgovorio i na pitanje o trenerskim ambicijama.

"Svako ima svoj put, ja imam svoje ambicije, vidjećemo gdje će me odvesti. Za sada želim samo zdravlje svojoj porodici i svojim ćerkama, sve ostalo je rad koji je proistekao iz strasti i ljubavi prema košarci. Nemam neke preterano velike želje, niti se poredim sa bilo kim, gledaću svoj put i svoj napredak", zaključio je Đorđević, prenosi Sport klub.

Bonus video: