Sutjeska savladala Podgoricu i preuzela lidersku poziciju, Teodo u seriji

Ekipa Darka Vujačića slavila 87:81

2652 pregleda 12 komentar(a)
Kada se meč lomio imao dobru rolu: Ilija Varajić, Foto: ABA League j.t.d/Dragana Stjepanović
Kada se meč lomio imao dobru rolu: Ilija Varajić, Foto: ABA League j.t.d/Dragana Stjepanović

Košarkaši Sutjeske savladali su večeras Podgoricu 87:81 u derbiju 9. kola Prve crnogorske lige.

Nakon ovog trijumfa ekipa iz Nikšića ima skor od sedam pobjeda i jednog poraza, dok je Podgorica na skoru 6-2. Ekipa Nebojše Bogavca je večeras prekinula niz od pet pobjeda u svim takmičenjima.

Odlična utakmica odigrana je u Nikšiću, bilo je interesantno, a viđeno je mnogo preokreta. Na samom startu su se ekipe smjenjivale u vođstvu da bi Podgorica u drugoj četvrtini imala maksimalni 12 (28:16), a nakon 20 minuta tri poena viška - 39:36.

U finišu treće četvrtine gosti su napravili seriju 8:0 i ponovo stekli dvocifrenu prednost - 63:53. Tada je odgovorila ekipa Darka Vujačića koja je početkom posljednjeg perioda napravila seriju 9:0 i smanjila na 63:62, a onda nakon nove serije 6:0 povela 76:71.

Podgorica je uspjela da priđe, u posljednji minut ušla sa poenom zaostatka (80:79) i imala napad koji nije iskoristila. Na drugoj strani je Milan Lužaić, 15 sekundi prije kraja, pogodio trojku i odveo domaće na 83:79.

Najefikasniji u pobjedničkoj ekipi bio je Miloš Koprivica sa 19 poena. Miloš Popović je dodao 17, a Vladimir Tomašević 16.

Dvocifreni su bili Ilija Varajić, koji je imalo dobru rolu u drugom poluvremenu, te Milan Lužaić, koji su ubacili po 10 poena.

Na drugoj strani je najbolji bio Pavle Đurišić sa 19 poena. Po 12 su ubacili Selim Fofana i Ludovik Bejhurst, Mladen Vujić je dodao 11, a Danilo Brnović 10 poena.

U drugom meču večerašnjeg programa Teodo je slavio protiv Jedinstva u gostima 71:64. To je treća pobjeda zaredom ekipe Dušana Dubljevića, koja je treća na tabeli sa skorom 5-3. Jedinstvo je na 9. mjestu sa skorom 2-5.

Dragan Bjeletić je ubacio 21 poen za pobjedničku ekipu, a Miloš Krivokapić i Nikola Pavlović po 16.

Kod Jedinstva Nenad Vuković i Marko Kljajević su postigli po 22 poena.

Milenijum je prije dva dana savladao SC Derbi 63:59, dok se sjutra u ostalim mečevima sastaju: Lovćen - Dečić i Danilovgrad - Mornar Barsko zlato.

Bonus video: