SC Derbi na iskušenju pred "dalekometnu paljbu" Cedevita Olimpije

Niz utakimica protiv favorita, SC Derbi nastaviće sjutra od 17 sati u "Morači", gdje u 11. kolu Admiralbet ABA lige, "studenti" igraju sa Cedevita Olimpijom

1638 pregleda 1 komentar(a)
Studenti će biti na novom velikom ispitu u Morači - Žakelj, Foto: KK Zadar
Studenti će biti na novom velikom ispitu u Morači - Žakelj, Foto: KK Zadar

Niz utakimica protiv favorita, SC Derbi nastaviće sjutra od 17 sati u "Morači", gdje u 11. kolu Admiralbet ABA lige, "studenti" igraju sa Cedevita Olimpijom.

"Studenti su izgubili dva posljednja duela, protiv Budućnosti i Crevne zvezde i na skoru su od četiri pobjede i šest poraza.

Sa druge starne, Cedevita Olimpija dolazi u sjajnoj formi u Podgoricu sa četiri vezana trijumfa, posljedni pred svojom publikom nad Partizano (77:74).

"Očekuje nas utakmica sa timom koji se poslije početka sezone kompletirao i već pokazao svoj kvalitet na meču protiv Partizana. U samom su vrhu ABA lige, igraju brzu, napadačku košarku, sa dosta većom rotacijom i dosta boljom odbranom. Moramo da odgovorimo fizički, sa više energije i pogotovo više fokusa nego na prošloj utakmici - naglasio je trener SC Derbija, Andrej Žakelj.

Gosti zaslužuju respekt i zbog podatka da su prošle sezone slavili u Podgorici protiv "studenata" sa 88:80. Dobili su i drugu utakmicu na svom parketu (88:78)

"Cedevita Olimpije je ekipa sa možda i najboljim napadačkim potencijal u ABA ligi. Moramo pokušati da odgovorimo na njihovu energiju i veliki broj šuteva za tri poena. Potrebno je pokušati da svedemo njihove bekove na što manji broj lakih šuteva. No, razmišljamo najviše o nama i našoj igri. Uz veliku energiju i fokus očekujem da budemo što duže u egalu i da na kraju pokušamo da ostvarimo pobjedu", kaže bek "studenata" Andrija Slavković.

Bonus video: